Ziaristu' de terasă

ACS Poli și rețeta succesului: 1 pauză, 2 final. Cotă la pariuri, în jur de 40

Din nou weekend negru pentru fotbalul timișorean, cu un singur punct obținut din nouă posibile. Contraperformanta echipelor timișorene a fost din nou ACS Poli, învinsă acasă cu 2-1 de Aerostar Bacău. După 15 etape, ACS Poli a strâns doar cinci puncte, având o singură victorie, și aceea cu concitadina Ripensia.

De la începutul campionatului ACS Poli a marcat doar 13 goluri, adică exact același număr de reușite ale „patronului” echipei, incomensurabilul goleador Lae Robu, la revenirea pe teren avută loc la finalul săptămânii trecute. Și asta, într-un meci de o oră și junmătate fără pauză, după cum a ținut să ne arate Robu pe Facebook. De unde și multe voci care cer ca Robu să se legitimeze și să intre în teren pentru ACS.

Revenind la meciul de sâmbătă, înfrângerea a avut loc după ce Poli conducea la pauză cu 1-0. Incredibilă coincidență, dar Poli este la al cincilea meci din ultimele zece în care pierde la finalul jocului, după ce are avantaj la pauză. La fel s-a întâmplat și cu Snagovul, Chindia Târgoviște, ASU Poli și UTA în deplasare. Și fiindcă multă lume spune că în viață nu există coincidențe, destui oameni de fotbal au căutat explicația acestei bizarerii în altă parte.

De exemplu, la casele de pariuri. Acolo unde cota pentru un pronostic 1 pauzaă, 2 final este în jur de 40. Adică mizezi un leu și scoți 40. Ceea ce nu-i deloc rău, mai ales pentru o echipă care se zbate într-o sărăcie lucie. Și de care nici măcar patronul golgheter nu mai este interesat, chit că a botezat-o Cea Mai Poli Dintre Toate Poli.

Poate nu întâmplător, chiar la ACS Poli a izbucnit, în urmă cu zece zile, un scandal legat de pariuri, după ce un jucător a fost filmat mizând chiar împotriva propriei echipe. Nu puține au fost vocile care au sugerat că e o practică de care nu sunt străini oameni din club. Care astfel ar mai petici din găurile casieriei. Repet, aceste lucruri sunt vehiculate de oamenii de fotbal. Fiindcă subsemnatul nu poate să conceapă că CMPDTP ar putea să ajungă atât de jos…

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago