Ziaristu' de terasă

De ce îi consideră Robu pe timișoreni mai săraci cu duhul

Hotărât lucru, primarul Nicolae Robu nu are nici cea mai mică încredere în capacitățile intelectuale ale timișorenilor. Cei care, de altfel, l-au trimis de două ori să le păstorească urbea. Fiindcă cum altfel ai descifra afirmația sa că timișorenii l-au tot ales primar pe Gheorghe Ciuhandu fiindcă le-a făcut niște banale cișmele.

În opinia primarului, pretențiile timișoreanului de la un edil-șef nu sunt mai presus decât cele ale săteanului din Crăcănații din Vale. Adică o o cișmea, un trotuar reparat, câteva gropi din asfalt plombate, plus cinci mici și două beri înainte de alegeri. Chit că bugetul la care contribuie timișoreanul este imens, față de alte municipii, nu de o comună amărâtă.

E adevărat, același Robu a afirmat că nu face fântâni pentru voturi, fiindcă el oricum are voturi și de dat la alții. O aroganță pe care a mai făcut-o când a spus, în legătură cu chefurile de interlopi unde participa mâna sa dreaptă, Ionuț Nasleu, că are de unde pierde la capitolul imagine. Numai că același Robu care n-are nevoie de voturi a făcut unul dintre cele mai grotești gesturi posibile. Și anume, și-a pus numele pe fântânile lui Ciuhandu, din nou o acțiune prin care îi consideră pe timișoreni niște tăntălăi care habar n-au cine le-a făcut.

Și tot o subestimare a inteligenței timișorenilor se cheamă și faptul că Robu e convins că va fi votat cu două mâini doar fiindcă le-a băgat zeci de promisiuni pe gât. Fără nicio finalizare. Fiindcă dacă a făcut ceva pentru Timișoara până acum, sunt promisiunile. Multe și pentru tot poporul. De la stadioane, săli de sport, patinoare, bazine olimpice și spitale până la metrou. Și tot săraci cu duhul îi crede Robu pe timișoreni când tot repetă la infinit că a făcut pasajele Jiul și Popa Șapcă. Pasaje care existau cu mult timp înainte de-a veni el ca primar, care, eventual, le-a lărgit. Dar, cine știe, poate că Robu n-are încredere în inteligența timișorenilor tocmai fiindcă l-au votat de două ori…

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

10 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

16 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

16 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

17 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

18 ore ago