Politicieni

#TeleormanLeaks: Rise Project a numărat vânătorile lui Liviu Dragnea

După ce la finele săptămânii trecute, a prezentat un film de la o partidă de vânătoare de mistreți patronată de Liviu Dragnea, Rise Project a revenit, luni, cu un nou episod din #TeleormanLeaks.

Acesta este dedicat partidelor de vânătoare la care a participat președintele PSD, alături de angajați Tel Drum, baroni PSD, afaceriști, polițiști, șefi de instituții deconcentrate etc. „Lângă jurnalele de vânătoare am găsit inclusiv contracte publice acordate Tel Drum de baronii găzduiți”, susțin cei de la Rise Project.

Liviu Dragnea a participat la 32 de partide de vânătoare, în 31 dintre ele fiind însoțit de Petre Pitiș, managerul Tel Drum, despre care spunea că nu l-a văzut de 10-15 ani. De patru ori s-a dus și cu Marian Fișcuci, angajat Tel Drum și urmărit penal în dosarul acestei societăți. De câteva ori li s-a alăturat afaceristul Costel Comana, alt prieten al lui Dragnea. Comana s-a sinucis în 2015, într-un avion din America Centrală, la scurt timp după ce DNA l-a pus oficial sub acuzare în dosarul „Regiotrans”.

Dintre colegii de partid, la cele mai multe partide de vânătoare (18) a fost prezent fostul baron de Constanța, Nicușor Constantinescu, aflat momentan în spatele gratiilor. Vicepremierul Paul Stănescu, de la Olt, acum dizident în partid, a venit de 13 ori, iar Marian Oprișan, din Vrancea, de cinci ori. Marcel Ciolacu din Buzău, certat și el între timp cu Dragnea, a semnat prezența în patru rânduri. Actualul șef SIE, Gabriel Vlase, a vânat de trei ori la Dragnea, la fel ca Niculae Bădălău, senator de Giurgiu. În schimb, Claudiu Manda, președintele Comisiei parlamentare de supraveghere a SRI, a fost invitat la patru partide. Manda, Vlase și Bădălău au fost chemați recent la DNA ca martori în dosarul Tel Drum. Interogatoriile au vizat chiar partidele de vânătoare.

Au mai participat ocazional la vânători Florin Iordache, Adrian Țuțuianu, ajuns în conflict cu Dragnea și exclus din PSD, Constantin Niță, fost ministru, acum în pușcărie, europarlamentarul Dan Nica, șefii PSD Bistrița, frații Radu și Nicolae Moldovan, Dumitru Buzatu de la Vaslui, Ioan Mang, președinte PSD Bistrița, Vasile Soporan, președinte PSD Mureș, și mulți alții.

Potrivit Rise Project, la aceste partide de vânătoare se puneau la cale și contracte între diverși baroni locali și Tel Drum. Astfel, Marian Oprișan a redirecționat 100 de milioane de euro, fonduri europene, către Tel Drum și doi parteneri, într-un contract-mamut semnat în 2011, pentru reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă în județul Vrancea. Nicușor Constantinescu a acordat Tel Drum un contract de 30,7 milioane de lei pentru modernizarea a două drumuri județene prin procedură de licitație restrânsă accelerată. În 2013, actualul dizident Paul Stănescu a trimis 7,2 milioane de lei către Tel Drum, prin cerere directă de ofertă, pentru „lucrări de construcții și drumuri” în județul Olt. (sursa foto: www.riseproject.ro)

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

O oră ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

11 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

17 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

19 ore ago