Social

Rampă de gunoi, transformată în… grădină de flori. Nu de primărie / FOTO

Una dintre multele rampe ilegale de gunoi din Timișoara s-a transformat radical. Datorită locuitorilor din zonă, care au urmărit și nesimțiții care aruncă deșeuri, și au plantat ulterior flori.

Rampa clandestină de deșeuri care se forma periodic pe Intrarea Vișinului, în zona Girocului, a fost igienizată la finele săptămânii trecute. Asta, după ce un locuitor din zonă a fotografiat cinci persoane care aruncau gunoaie și a trimis imaginile către Poliția Locală. Agenții au intervenit, au identificat și apoi i-au sancționat pe cei cinci nesimțiți.

Poliția Locală anunță acum că locuitorii de pe Intrarea Vișinului au trecut la nivelul următor. „Pentru a descuraja abandonarea de deșeuri în locația respectivă, au amenajat scuarul de lângă parcarea auto pe care se depozitau frecvent resturi, nivelând pământul și punând flori, fapt ce conferă locației un aspect civilizat și îngrijit. Din momentul amenajării nici nu au mai fost semnalate cazuri de abandonare de deșeuri în locul menționat”, au transmis reprezentanții PLT.

Potrivit HCL 371/2007, sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public sunt cuprinse între 500 și 1.000 lei. Dacă vedeți nesimțiți care aruncă gunoaie pe unde îi taie capul, sunteți rugați să anunțați Poliția Locală, la numerele de telefon 0256-968 sau 0256-246.112 sau pe adresa de e-mail contact@politialoctm.ro.

Revenind la amenajarea dintre blocuri, nu ne rămâne decât să sperăm că gospodarii de pe Intrarea Vișinului nu vor fi amendați, altă dată, de… aceeași poliție locală, după ce se va fi constatat că nu există autorizație. Nu de alta, dar există unele precedente în orașul de pe Bega.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago