Primăria Timişoara

Horticultura se pregătește de un nou consiliu de administrație. Aproape liberal

Este în derulare procedura de selecție a noilor membri ai Consiliului de Administrație al Horticultura SA. Sunt șapte locuri și au fost șapte candidați, care au trecut toți proba dosarului. Urmează, peste două săptămâni, interviul.

Anul 2019 va găsi SC Horticultura SA cu un nou consiliu de administrație. Procedura de selecție a membrilor este în plină desfășurare și s-a încheiat deja prima etapă. Este vorba despre selecția de dosare, unde au fost declarați admiși toți cei șapte candidați. CA-ul are exact șapte membri, așa că este fix un candidat pe un loc. Cei interesați de un astfel de post sunt, în ordine alfabetică, Claudiu Martin Chira, Andrei Drăgilă, Ionuț Sorinel Gaiță, care este și actualul președinte, Flaviu Nelu Iepan, Ramona Isabela Olteanu, Caița Panici și Diana Maria Sandu. Ei vor susține, pe 11 decembrie, și interviul la finele căruia se va stabilit noua componență a CA de la Horticultura.

De fapt, va fi, în foarte mare măsură, actualul consiliu de administrație… reloaded! El are, în momentul de față, aceeași componență, cu o singură excepție: Florin Mihăilescu va fi înlocuit, dacă totul merge bine, de Claudiu Martin Chira, cel care se ocupă de Grădina Zoologică din Timișoara. Cinci din cei șapte membri sunt liberali cu acte în regulă, unul dintre ei chiar „plimbăreț” prin mai multe partide înainte de a se opri, cel puțin temporar, sub săgeată. Caița Panici a făcut parte din PMP, a avut apoi un stagiu prin PNȚCD, iar în 2016 a aterizat, cu arme și bagaje, în PNL, fiind prezentat drept o mare achiziție. Întreg acest periplu politic a durat un an și jumătate. Ramona Olteanu este fost consilier local din partea PSD, retrasă de ceva timp din viața politică, și este, din vara acestui an, director economic la Regia Autonomă „Administrația Canalului Navigabil Bega”. Andrei Drăgilă este actualul director al SC Horticultura.

În 2018, atât la STPT, cât și la SC Piețe SA au fost desemnate noi consilii de administrație. Cel de la societatea de transport este condus, din postura de președinte, de consilierul județean PNL Cosmin Buboi, iar cel de la Piețe îl are drept șef pe Ionuț Nasleu, consilier personal al primarului Nicolae Robu. La SDM, unde consiliul de administrație a fost numit la finele lui 2017, este președinte un alt liberal, Ilie Stoinel.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago