Partide

Liviu Dragnea a bătut palma cu statul paralel. Gabriel Oprea confirmă o înțelegere cu liderul PSD

Liderul informal al UNPR, Gabriel Oprea, a confirmat vineri că a avut o discuție cu președintele PSD, Liviu Dragnea, unul din subiecte fiind o posibilă înțelegere dintre cele două partide. În vara acestui an, Dragnea afirma că Oprea este un reprezentant al statului paralel.

Președinte fondator al UNPR, Gabriel Oprea, s-a reactivat în luna iunie la conducerea partidului al cărui președinte în acte este timișoreanul Ion Răducanu. La acel moment, Dragnea afirma că revenirea lui Oprea este un răspuns al statului paralel la acțiunile PSD.

„Mare surpriză! Dacă cu asta răspunde statul paralel, înseamnă că sunt în continuare slabi. Ştiu că sunt foarte speriaţi şi agitaţi, eu le spun încă o dată că nu cedez. Să fie sănătoşi!”, declara Dragnea. În luna martie, el povestea cum Oprea a venit la el din partea aceluiași stat paralel în 2015 când erau alegeri la PSD.

„Și domnul Oprea mi-a zis: «Am înțeles de la statul de drept că Zgonea trebuie sa fie numărul unu la partid si tu numărul doi, eu cu tine o să conducem și Zgonea o să fie așa». I-am spus: «Gabi, nu știu ce ai înțeles tu, dar eu miercuri voi candida si cred că voi fi ales președinte interimar al PSD». «Păi nu se poate, eu nu am înțeles asta». Și pune mâna pe telefon și sună la statul de drept. Nu știu ce îi spunea cel cu care vorbea, dar el îi spune: «Liviu nu știe nimic din ce mi-ați spus voi mie, adică el candidează și zice că va și câștiga. Eu vin cu el la voi». Și eu zic: «stai puțin, eu nu merg nicăieri, mi-ai zis că vrei să vorbim, am vorbit, ți-am zis că o să candidez, cred că o să câștig, nu știu ce ai vorbit, cu cine ai vorbit». Mi-a zis că a vorbit cu Coldea la telefon”, povestea Dragnea în martie.

Iată că lucrile s-au schimbat, iar pe 8 noiembrie, Dragnea s-a întâlnit din nou cu reprezentantul statului paralel, întâlnire confirmată vineri de Oprea. „M-am întâlnit cu mai mulţi lideri politici, ştiţi foarte bine că am avut o alianţă cu PSD, Alianţa de centru-stânga, care există şi acum la tribunal. Noi suntem pregătiţi, ca partid de centru-stânga, să mergem singuri în alegeri, avem electoratul nostru, suntem pregătiţi să mergem la europarlamentare, la prezidenţiale să sprijinim pe candidatul cel mai bun pentru România. Nu excludem eventuale alianţe politice”, a precizat Oprea.

În prezent, UNPR are o problemă juridică, încercând să iasă dintr-o fuziune pe care a făcut-o cu PMP. Litigiul e în justiție, neexistând până acum o decizie definitivă. Mai trebuie spus că una dintre cele mai puternice filiale UNPR este în Timiș, acolo unde în alianță cu PSD, UNPR a obținut în vară funcția de vicepreședinte al consiliului județean. (sursa foto: www.b1.ro)

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago