Sport

În sfârşit. Ripensia are antrenor: Alexandru Pelici

Echipa care şi-a trăit gloria în perioada interbelică încearcă să scape din zona gri a clasamentului ligii secunde, cu un antrenor care a făcut performanţă la toate echipele pe care le-a antrenat: Alexandru Pelici. Plecat prin ţară de 18 ani, tehnicianul se întoarce acasă şi va pregăti pentru prima dată o echipă din oraşul natal.

Alexandru Pelici trebuia să preia echipa de la 1 ianuarie 2019, dar criza de rezultate l-a facut pe antrenor să preia mai repede postul de principal al Ripensiei. Aşadar, de luni, fostul jucător al Politehnicii din anii 90 a început pregătirile cu noua echipă, iar marţi a stat pe bancă la primul amical, 3-0, cu Centrul de Excelenţă Timişoara.

„Este o situaţie dificilă acum, dar toţi trebuie să ne implicăm şi să scoatem echipa din acea zonă. Obiectivul formaţiei mi se pare realizabil salvarea de la retrogradare, dar trebuie să muncim şi să ne sacrificăm. Mă bucur că m-am întors acasă şi sper să creez aici un grup unit, pentru că grupul câştigă meciurile. Nu sunt un salvator, salvatori sunt jucătorii, dar promit că vom face tot posibilul să rămâen în acest eşalon”, a spus Alexandru Pelici.

Din staff-ul tehnic fac parte secunzii Călin Mada, venit de la Dumbrăviţa, şi Iulian Munteanu, care a stat pe bancă la ultimul meci oficial, 1-1 acasă cu FC Argeş, dar şi antrenorul cu portarii, Gyuri Stoianov.

Ripensia joacă vineri un meci extrem de dificil, la Ploieşti, cu Petrolul. „Ştim ce ne aşteaptă acolo, un meci foarte greu, jucat în faţa unei echipe puternice, cu obiective, care are parte d eun stadione xcelent şi de un public extraordinar. Noi trebuie să arătăm curaj în joc, să ne schimbăm atitudinea şi să ne agăţăm de fiecare şansă pen care o avem”, a mai spus Pelici.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

14 minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

14 minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

27 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

35 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago