Peste 2,3 kilometri de străzi reabilitate în Jimbolia, până în august 2019

Proiectul „Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat” a început în august 2017, finanțat de UE prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia și cofinanțat de statele partenere în program, care reunește patru parteneri: Regia Publică de Drumuri Serbia – lider de proiect, localitățile Jimbolia din România, Kikinda din Serbia și Asociația pentru Dezvoltare Socio-Economică Regională a Banatului din Serbia.

În luna august 2017 a început implementarea proiectului „Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia și cofinanțat de statele partenere în program, care reunește patru parteneri: Regia Publică de Drumuri Serbia – lider de proiect, localitățile Jimbolia din România, Kikinda din Serbia și Asociația pentru Dezvoltare Socio-Economică Regională a Banatului din Serbia.

Obiectivul principal al acestuia îl constituie contribuția adusă la o mobilitate sporită în zona eligibilă transfrontalieră, prin îmbunătățirea standardelor de calitate în serviciile de transport public și prin înființarea unor structuri de cooperare transfrontalieră. În acest sens, partenerul român va reabilita străzile adiacente Drumului Național 59 C în Jimbolia, drum care duce la punctul de trecere a frontierei Nakovo – Lunga, fiind realizate și accese către proprietăți.

Tronsoanele reabilitate, având o lungime totală de 2.360 metri, vor fi următoarele:
• Calea Mărășești – între Calea Kikindei și str. Basarabia – 969 m
• Str. Ioan Slavici – între str. Republicii și str. Spre Vest – 860 m
• Str. Liviu Rebreanu – între str. Peter Jung și str. Spre Vest– 531 m

Contractul pentru reabilitarea străzilor adiacente Drumului Național 59 C din Jimbolia a fost semnat, firma desemnată fiind SC Group D.C.M. SRL din județul Timiș. Lucrările de reabilitare vor începe în luna noiembrie, urmând a se finaliza până în august 2019.

În ceea ce privește înființarea unor structuri de cooperare transfrontalieră, a fost creată Rețeaua de cooperare transfrontalieră, cu 25 de părți interesate din sectorul public, privat și ONG din România și 25 din Serbia. Procesul de semnare a memorandumurilor de înțelegere este în curs de desfășurare. Crearea și funcționalitatea rețelei vor îmbunătăţi cooperarea în toate domeniile vieţii şi muncii locuitorilor din regiunea transfrontalieră. De asemenea, reţeaua va sprijini utilizarea noilor oportunităţi din domeniul standardelor de calitate în serviciile de transport public şi de mobilitate.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

1001 dalmațieni

Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, actual consilier personal al președintelui Consiliului județean Timiș din…

14 minute ago

Încă un pas spre marele vis, tabloul principal. Anca Todoni merge în turul 3 al calificărilor de la Melbourne

Anca Alexia Todoni a obținut un succes important în turul secund din calificările pentru primul…

O oră ago

Consilierul personal al preşedintelui CJ Timiş jubilează: Progresimul s-a prăbuşit în România. Ultimele redute, Bucureşti şi Timişoara

Nicolae Robu, consilierul preşedintelui CJ Timiş, Alfred Simonis, anunţă prohodul progresismului la nivel mondial, dar…

20 de ore ago

Compania de Drumuri poate semna contractul de execuție a Centurii Vest Timișoara cu turcii de la Nurol

Punct final în disputa pe contractul de realizare a Centurii Vest Timișoara, ultima porțiune nefinalizată…

20 de ore ago

Diferență de viziune. Unele primării din țară au redus taxele și impozitele locale

Viața administrativă a Timișoarei de sfârșit a anului 2024 a fost marcată de disputa pe…

20 de ore ago

Gata cu vacanţa de Sărbători! Elevii se întorc în bănci de miercuri

Elevii se întoarc la cursuri miercuri, 8 ianuarie, după vacanţa dedicată sărbătorilor, dar vestea bună…

21 de ore ago