Sport

Primăria a găsit 7.000 de euro pentru terenul de rugby din Ronaț. Cumpără scaune și aspersoare

După ce a „uitat” anul trecut de o investiție de 800.000 de lei la terenul de rugby din Ronaț, care are aspect de arenă sătească de liga a cincea, Primăria Timișoara face, pe final de an, unele investiții. Între timp, din donații, au renovat tribunele suporterii.

În primăvara lui 2017, reprezentanții PMT promiteau că, în câteva luni, terenul de rugby „Gheorghe Rășcanu” va arăta decent, după ce va trece prin reparații capitale urgente și absolut necesare. În bugetul local pe anul trecut, pentru reabilitarea completă a stadionului din Ronaț a fost prevăzută, suma de 800.000 lei. Lucrările ar fi trebuit să includă refacerea tribunelor și a scărilor, refacerea vestiarelor, a gazonului și a aleilor. A trecut, de atunci, un an și jumătate. Din promisiunile legate de o bază decentă și modernizată s-au îndeplinit doar cele legate de reabilitarea unuia din cele două vestiare.

Tribunele arătau absolut sinistru: spectatorii aveau la dispoziție niște scaune „coapte”, decolorate de soare, și niște scânduri triste, parcă puse în bătaie de joc. De pe scheletul metalic al tribunei se cojea vopseaua, iar vegetația creștea în voie. Pe scurt, condiții execrabile, fie și pentru un teren sătesc, darmite pentru unul dintr-un oraș cu pretenții precum Timișoara. Întrebat ce se întâmplă acolo, primarul Nicolae Robu a încearcat o explicație: „Deocamdată, la stadionul «Gheorghe Rășcanu» am refăcut vestiarele. Trebuie să intervenim și la tribune, pentru că, într-adevăr, arată jalnic. Chiar dacă nu va fi o lucrare de investiție, reparații trebuie să facem. Intervenim. Până acum a fost prioritate începerea anului școlar. Tribunele trebuie și vopsite, trebuie și completate. Eu zic că se poate face în acest an. Într-adevăr arată foarte urât”.

Trebuie spus că în bugetul local pe 2018 nu a fost prevăzut niciun leu pentru reparații aici. S-au mobilizat însă suporterii, care s-au apucat de treabă și, în circa o lună au arătat că se poate. Au pus mână de la mână, au cumpărat cele necesare și au schimbat aspectul deplorabil al tribunelor. S-au strâns, din donații, 7.000 de lei, vopsea și lemne, dar și multă bunăvoință.

Cu chiu, cu vai, s-a trezit și primăria! Aceasta caută să cumpere, prin încredințare directă, „echipamente pentru stadionul de rugby «Gheorghe Rășcanu»”. Anunțul a fost publicat pe site-ul PMT, iar ofertele sunt așteptate până miercuri, 7 noiembrie, la ora… 8,27! Pe lista de cumpărături se află un aspersor + trepied + racorduri montaj – 14 bucăți, furtun – 500 m (10 role x 5o m), scaune tribune tip scoică – 660 bucăți și o mașină de marcat /trasat terenul. Prețul maxim pe care PMT este dispusă să-l plătească este de 33.389 lei, cu tot cu TVA, adică puțin peste 7.000 de euro. (sursa foto: www.facebook.com)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago