Primăria a găsit 7.000 de euro pentru terenul de rugby din Ronaț. Cumpără scaune și aspersoare

După ce a „uitat” anul trecut de o investiție de 800.000 de lei la terenul de rugby din Ronaț, care are aspect de arenă sătească de liga a cincea, Primăria Timișoara face, pe final de an, unele investiții. Între timp, din donații, au renovat tribunele suporterii.

În primăvara lui 2017, reprezentanții PMT promiteau că, în câteva luni, terenul de rugby „Gheorghe Rășcanu” va arăta decent, după ce va trece prin reparații capitale urgente și absolut necesare. În bugetul local pe anul trecut, pentru reabilitarea completă a stadionului din Ronaț a fost prevăzută, suma de 800.000 lei. Lucrările ar fi trebuit să includă refacerea tribunelor și a scărilor, refacerea vestiarelor, a gazonului și a aleilor. A trecut, de atunci, un an și jumătate. Din promisiunile legate de o bază decentă și modernizată s-au îndeplinit doar cele legate de reabilitarea unuia din cele două vestiare.

Tribunele arătau absolut sinistru: spectatorii aveau la dispoziție niște scaune „coapte”, decolorate de soare, și niște scânduri triste, parcă puse în bătaie de joc. De pe scheletul metalic al tribunei se cojea vopseaua, iar vegetația creștea în voie. Pe scurt, condiții execrabile, fie și pentru un teren sătesc, darmite pentru unul dintr-un oraș cu pretenții precum Timișoara. Întrebat ce se întâmplă acolo, primarul Nicolae Robu a încearcat o explicație: „Deocamdată, la stadionul «Gheorghe Rășcanu» am refăcut vestiarele. Trebuie să intervenim și la tribune, pentru că, într-adevăr, arată jalnic. Chiar dacă nu va fi o lucrare de investiție, reparații trebuie să facem. Intervenim. Până acum a fost prioritate începerea anului școlar. Tribunele trebuie și vopsite, trebuie și completate. Eu zic că se poate face în acest an. Într-adevăr arată foarte urât”.

Trebuie spus că în bugetul local pe 2018 nu a fost prevăzut niciun leu pentru reparații aici. S-au mobilizat însă suporterii, care s-au apucat de treabă și, în circa o lună au arătat că se poate. Au pus mână de la mână, au cumpărat cele necesare și au schimbat aspectul deplorabil al tribunelor. S-au strâns, din donații, 7.000 de lei, vopsea și lemne, dar și multă bunăvoință.

Cu chiu, cu vai, s-a trezit și primăria! Aceasta caută să cumpere, prin încredințare directă, „echipamente pentru stadionul de rugby «Gheorghe Rășcanu»”. Anunțul a fost publicat pe site-ul PMT, iar ofertele sunt așteptate până miercuri, 7 noiembrie, la ora… 8,27! Pe lista de cumpărături se află un aspersor + trepied + racorduri montaj – 14 bucăți, furtun – 500 m (10 role x 5o m), scaune tribune tip scoică – 660 bucăți și o mașină de marcat /trasat terenul. Prețul maxim pe care PMT este dispusă să-l plătească este de 33.389 lei, cu tot cu TVA, adică puțin peste 7.000 de euro. (sursa foto: www.facebook.com)

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Comentariile sunt închise.

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

deșeurile

Începe campania de colectare de deșeuri voluminoase! Unde și când vor fi puse containerele speciale

Timișorenii pot scăpa de mobilierul vechi și de alte obiecte de care nu mai au nevoie prin case. Începe campania de colectare a deșeurilor voluminoase. În oraș vor fi amplasate, în fiecare zi, între orele 10,30 și 18,30, containere unde trebuie să duceți deșeurile.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Începe campania de colectare de deșeuri voluminoase! Unde și când vor fi puse containerele speciale

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top