Horticultura primește întăriri ca să adune mizeria de prin oraș. Primăria Timișoarei recurge la măsuri la care, în general, au apelat localitățile mult mai mici, fără posibilități financiare. Nicolae Robu a anunțat că vor trece la mătură și făraș și cei 42 de asistați social din Timișoara care au drept de muncă.
De la 1 noiembrie, SC Horticultura se ocupă nu doar de plantarea panseluțelor și mutatul palmierilor, ci și de curățenia orașului. Mai exact, de golirea celor 2.300 de coșuri de gunoi, respectiv măturat în jurul acestora. Este soluția de avarie la care a recurs, pentru cel puțin 80 de zile, Primăria Timișoara, rămasă fără contract de curățenie stradală. Horticultura va primi în jur de 34.000 de euro pentru această activitate.
Sunt detașați la această activitate cam 20 de angajați ai societății de întreținere a spațiilor verzi. Cum se descurcă? Nu grozav, așa cum o demonstrează fotografiile postate pe rețelele de socializare de timișoreni, din diverse cartiere. Horticultura se străduiește, dar n-are nici experiență, nici logistică. În această săptămână a cumpărat un aspirator manual și a închiriat o mașină care să măture.
Primarul Nicolae Robu apreciază însă strădania! „Horticultura se străduiește, este receptivă la toate observațiile. Veți vedea că în curând vor apărea și utilaje care vor curăța de mizerie zona centrală și ce se mai poate prin aspirare. Nu se poate face comparație (cu fostul operator – n.r.). Cu directorii de la Horticultura colaborarea este excelentă”, a declarat, vineri, edilul.
Pe străzile Timișoarei nu vor apărea însă doar niște utilaje, ci și… asistații social. Robu anunță acum că oamenii vor munci cot la cot cu angajații Horticultura. „Dorim să-i punem la muncă pe asistații social. Eu am avut tot timpul o atitudine tipică de dreapta, dar nu cred că trebuie calificată astfel, Este o atitudine sănătoasă să nu încurajez lenea, nemunca, parazitismul. Asistența socială trebuie să existe într-o șocietate sănătoasă, dar ea trebuie să aibă în vedere persoane aflate în dificultate: copii, persoane bolnave, persoane vârstnice, nicidecum persoane apte de muncă”, a spus, vineri, primarul Timișoarei.
A munci nu este o rușine și trebuie să cultivăm ideea asta în societate. Rușinos este să stai cu mâna întinsă când tu ești apt de muncă. Din păcate, în România s-a cultivat această idee.
Primarul Nicolae Robu
Potrivit acestuia, în Timișoara sunt 243 de persoane care primesc ajutor social. Dintre acestea, doar 42 sunt apți de muncă. „Ceilalți au toți scutiri medicale, au documente. Cei 42 care sunt apți de muncă nu vor primi nimic dacă nu vor veni la muncă. Orice muncă este importantă într-o comunitate. Am anunțat că vrem să îi folosim acolo unde este cel mai important, și anume la societatea Horticultura. O să le cerem să se alăture celor care muncesc la Horticultura cu contract de muncă și își aduc aportul la spațiile verzi și acum, conjunctural, la curățenia orașului”, a completat Robu.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…