Primăria Timişoara

Ştefan Bănică, Alexandra Stan și Bosquito, de Ziua Națională la Timișoara. Cât costă distracția din decembrie

Târgul de Crăciun se va deschide la Timișoara ca de obicei, de 1 decembrie. Fiind și Ziua Națională, primăria pregătește „un program artistic variat unde ne putea bucura de prezența unor nume consacrate ale scenei”.

Târgul de Crăciun de la Timișoara, ajuns la ediția cu numărul XII, se va deschide oficial pe 1 decembrie 2018 și se va închide pe 10 ianuarie 2019. El se va desfășura în Piața Victoriei, dar și în Piața Libertății, unde vor fi amplasate frumoasele căsuțe ale meșteșugarilor și artiștilor plastici. Tot aici va fi amenajat și un spațiu special pentru copii.

De ce să treceți pe la Târgul de Crăciun? În principiu, ca să cumpărați mici daruri de sezon pentru cei dragi, de la cele câteva zeci de căsuțe care vor apărea în centrul orașului. Cei de la Biroul Organizare Evenimente al PMT explică altfel: „Prin organizarea acestui eveniment se urmărește creșterea numărului potențialilor vizitatori din țară și din străinătate, o intensificare a turismului cultural, precum și punerea în valoare a potențialului Municipiului Timișoara, din perspectiva economică, socială și multiculturală”.

Pe 1 Decembrie, timișorenii sunt invitați la concerte cu Ștefan Bănică, Alexandra Stan și Bosquito, cărora li se vor adăuga ansambluri de muzică populară și artiști locali. Urmează să fie anunțat și programul complet al Târgului de Crăciun.

Pe agenda culturală a Primăriei Timișoara, votată în luna martie, este alocată suma de 850.000 de lei, adică aproximativ 182.000 de euro, pentru toate manifestările organizate în luna decembrie: Târgul de Crăciun și Serbările Crăciunului, Revelionul Seniorilor și Revelion 2018. Potrivit presei centrale, Ștefan Bănică ar avea un onorariu de 12-13.000 de euro, iar Alexandra Stan, din postura de vedetă internațională, ar ajunge și la 15.000 de euro. Cei doi au cântat ultima dată la Timișoara pe bani de la bugetul local în 2016: Stan, în august, de ziua orașului, și Bănică, de Revelionul 2016/2017.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

5 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

9 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

11 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

11 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

14 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

14 ore ago