Social

Bilanț după jumătate de zi de Cod Portocaliu: copaci și cabluri căzute, accidente rutiere și incendii, în Timiș / VIDEO

Se menține situația de urgență în județul Timiș, care se află sub avertizare de Cod Portocaliu de la primele ore ale dimineții. Cum ninsoarea nu contenește să cadă, autoritățile sunt cu garda ridicată și intervin pentru a îndepărta situațiile neplăcute pricinuite de condițiile meteo. Intervin, în tot județul, sute de pompieri, cu alte sute de utilaje care împrăștie pe șosele sute de tone de material antiderapant.

Astăzi, între orele 8.30 – 12.00, pompierii timișeni au fost solicitați să intervină în 13 situații de urgență. Au fost înregistrate două accidente rutiere, soldate cu șapte victime. O femeie și-a pierdut viața. Neașteptat, un autoturism a luat foc, pompierii intervenind pentru stingerea acestuia. Salvatorii au fost nevoiți să degaje 4 copaci puși la pământ și 5 cabluri căzute. De asemenea, un container de depozitare s-a aprins.

DRDP Timișoara (Direcția Regională de Drumuri și Poduri) intervine de la primele ore ale dimineții pe șoselele din Timiș. Între orele 5.30 – 12.00, SDM (Serviciul Drumuri Municipale) a acționat cu 49 de utilaje care au răspândit 219,5 tone de material antiderapant pe principalele drumuri din județ. Pe autostradă s-a intervenit cu 67 de utilaje care au aruncat 912 tone de material antiderapant: A1, A6, A11, DN7G.

Pentru ca situațiile de urgență să fie gestionate cât mai bine, la sediul ISU Timiș a fost convocat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a intervenției și Grupa Operativă ISU Timiș. Nu există autostrăzi sau drumuri naționale cu circulație închisă din cauza fenomenelor meteorologice.

Timișoara, cele mai multe situații de urgență

În Timișoara au fost înregistrate cele mai multe situații de urgență. Nu mai puțin de 120 de pompieri au acționat pentru îndepărtarea pericolelor, iar 100 dintre ei au fost alertați și asigură permanența. În Timișoara se acționează cu opt răspânditoare de material antiderapant, opt utilaje cu lamă , opt buldoexcavatoare, 6 miniîncărcătoare și 15 autobasculante. Au fost împrăștiate 150 de tone de material antiderapant.

STPT (Societatea de Transport Public Timișoara) intervine în stațiile de așteptare a mijloacelor de transport în comun. Există un tramvai dotat cu lamă pentru deszăpezirea liniilor de tramvai.

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

13 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

16 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

16 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

17 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

17 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

17 ore ago