Social

Cât o fi de Ispravnic șeful DRDP Timișoara, dar lipsa parapeților la Dunăre a mai făcut o victimă. Predecesorul său a fost demis din acest motiv

În luna octombrie 2017, fostul șef al DRDP Timișoara, Horațiu Simion era demis din funcție, imputându-i-se lipsa parapeților la Coronini, acolo unde o mașină cu cinci persoane a plonjat în Dunăre. În urmă cu o zi, cântăreața Anca Pop își pierde viața după ce ajunge cu mașina în Dunăre, tot într-o zonă fără parapeți. Va fi schimbat și actualul șef al DRDP Timișoara, Cristian Ispravnic? Indiciu ajutător: Simion nu era membru de partid, Ispravnic e mare mahăr în PSD Arad.

Pe 7 octombrie 2017, o adevărată tragedie avea loc la Coronini, în județul Caraș-Severin, după ce o mașină cu cinci persoane a plonjat în Dunăre. S-a salvat doar șoferul, un tânăr de 21 de ani, cu permis de conducere de șapte luni. Celelalte patru persoane, o familie cu doi copii, dintre care cel mai mic, o fetiță de trei ani, și-au pierdut viața în apele Dunării. Nici măcar corpurile nu le-a mai fost decoperite. Drama s-a produs fiindcă șoseaua în acea porțiune nu avea un parapet. Mai exact, avea unul deteriorat din cauza unui accident din 2012. Ministrul Transporturilor de la acea vreme, Răzvan Cuc, a depistat imediat vinovații, două zile mai târziu fiind demiși Horațiu Simion, șeful Direcției Regionale Dumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, și Ion Cunicel, șeful Secției Drumuri Orșova.

„În urma raportărilor care mi-au fost trimise luni dimineață, am constatat că atât DRDP Timișoara, cât și Secția de drumuri Orșova, pe raza căreia s-a petrecut accidentul, sunt vinovate cel puțin de indolență și de proastă gestionare a teritoriului aflat în administrarea acestora”, afirma la acea vreme ministrul Tranporturilor.

Accidentul a fost însă un pretext nemaipomenit pentru îndepărtarea lui Horațiu Simion din fruntea DRDP Timișoara. Neavând spate politic, Simion oricum urma să fie schimbat, iar acum se ivea și ocazia. Încă dinainte cu două săptămâni se știa că în fruntea Direcției va veni Cristian Ispravnic, consilier județean PSD la Arad. Acesta era impus de președintele PSD Arad, Dorel Căprar, unul din yes-manii lui Liviu Dragnea. Una din primele mutări ale lui Ispravnic a fost să numeacă la șefia Secției de Drumuri Orșova pe Bogdan Dorian Cunicel, nimeni altul decât fiul demisului Ion Cunicel. Recomandările lui Cunicel jr. erau faptul că e consilier PSD la Orșova, a jucat fotbal la Dierna Orșova și este absolvent de… Educație Fizică.

17 decembrie 2018, un an și o două luni după tragedia de la Coronini. Mașina în care era o femeie, întâmplător Anca Pop, o cântăreață destul de cunoscută (a colaborat cu Goran Bregovici), derapează pe șosea și plonjează în Dunăre în dreptul comunei Svinița (Mehedinți), o localitate aflată la 30 de kilometri de Coronini. Femeia își pierde viața în Dunăre. Dar cel mai important lucru e faptul că șoseaua nu avea parapet în locul unde s-a produs tragedia. Adică încă un deces din cauza parapeților lipsă. Horația Simion a fost demis din cauza acestui lucru. Deja unii vorbesc că același lucru se va întâmpla și cu Ispravnic. Numai că diferența dintre cei doi e imensă. Primul n-avea carnet PSD, altul îl are. Ca atare, în mod cert drama de la Svinița nu va avea nicio urmare. Probabil nici măcar la nivelul Secției din Orșova. Cum să renunți la un șef la drumuri cu facultate de Educație Fizică, bașca mare PSD-ist în Orșova?

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago