Eveniment

Încep înscrierile la RoboTEC 2019. Pasionații de robotică se vor putea întrece în șapte probe

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC), alături de Universitatea Politehnica Timișoara organizează RoboTEC 2019 (Robot Engineering Contest). Proiectul internațional de anvergură, aflat la ediția a V-a, este destinat studenților și tinerilor pasionați de robotică și inteligență artificială.

Aceștia își pot testa cunoștințele în șapte probe ce vor fi puse la dispoziție de organizatori: Line Follower Classic, Line Follower Enhanced, Line Follower Turbo, Maze, Mini Sumo, Mega Sumo și Freestyle.

Probele de Line Follower constau în abilitatea robotului de a parcurge un traseu prestabilit, într-un timp cât mai scurt. Spre deosebire de prima probă, Line Follower Enhanced presupune parcurgerea unui traseu mai dificil, acesta conținând și obstacole. Proba de Line Follower Turbo presupune echiparea robotului cu o turbină electrică pentru a-l menține la sol datorită traseului care va conține o buclă și o porțiune nouă. Spre exemplu, printr-o altă probă, numită Maze, va fi testată capacitatea roboților de a parcurge un traseu printr-un labirint, în timp cât mai scurt.

Pasionații de robotică se vor mai putea duela în proba de Sumo. Va fi testată capacitatea roboților de a rămâne în interiorul unei arene de luptă. Vor fi două categorii, Mini Sumo și Mega Sumo, care constau în mărimea și greutatea robotului, dar și în dimensiunile arenelor în care vor concura.

La RoboTEC 2019 se pot înscrie echipe de câte trei persoane, ghidate de un mentor. Echipele au posibilitatea de a participa la mai multe probe. Înscrierile la RoboTEC 2019, care va avea loc în perioada 22 – 24 martie, la Timișoara, încep duminică, 9 decembrie, și se pot face aici.

Persoanele ce au nevoie de viză se pot înscrie până în data de 31 ianuarie. Pentru ceilalți, înscrierile sunt deschise până în luna martie.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

7 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

8 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

9 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

13 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

14 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

14 ore ago