Politica

Marilen Pirtea despre teoria conspirației a lui Dragnea: „SF-uri și aberații”

Deputatul PNL Marilen Pirtea spune că toate scenariile care îl dau pe Florian Coldea în spatele unor acțiuni în care s-a implicat sunt niște aberații. Reacția sa vine după ce Liviu Dragnea și deputatul ALDE Marian Cucșa au sugerat că Pirtea, rector al Universității de Vest, l-ar avea în spatele său pe fostul șef operativ al SRI.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a văzut o largă conspirație în demersul prin care partidele din opoziție au încercat miercuri să-l debarce din fruntea Camerei Deputaților. Printre cei arătați cu degetul de liderul PSD s-a numărat și deputatul PNL de Timiș Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților, sugerând că în spatele lui ar sta fostul adjunct al SRI Florian Coldea. “Domnul Pirtea de la PNL, profesor care l-a luat pe domnul Coldea la Timișoara, era în plan să conducă lucrările”, a spus Dragnea. Deputatul ALDE de Timiș Marian Cucșa, vicepreședinte al Comisiei SRI, a mers mai departe cu scenariul.

„Modul în care s-au derulat evenimentele pare să fie un plan bine ticluit. Totul părea un haos, până când deputatul PNL Marilen Pirtea a încercat să preia conducerea ședinței din Cameră (…) De ce tocmai Marilen Pirtea a vrut să preia conducerea ședinței? Deputatul Pirtea, care întâmplător este timișorean la fel ca mine, știu că este prietenul lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI. Evidențele sunt clare. Reamintesc că, în februarie a.c., Marilen Pirtea, în calitate de rector al Universității de Vest din Timișoara l-a invitat pe Coldea să țină cursuri la universitate în cadrul unui program de studii în securitate. Tocmai pe unul dintre pionii principali ai statului paralel. În loc de concluzie, spun doar atât. Nu cred în coincidențe! Prietenul lui Coldea a încercat să preia conducerea ședinței Camerei Deputaților!”, a precizat Cucșa, printr-un comunicat de presă.

În replică, Marilen Pirtea a afirmat că toate acestea sunt niște fabulații. „Nici nu știu cum să reacționez la astfel de SF-uri. Mie nu putea să-mi treacă prin cap aceste aberații. Oricum la dl. Cucșa nu mă miră nimic. El nu poate genera nimic bun, în afară de poveștile cu statul paralel, pe care le-a preluat de la Tăriceanu și Dragnea. Altceva nu știe. Dacă este să fabulăm și să intrăm într-o astfel de spirală și dl. Cucșa, ca fost student al meu la UVT, ar putea avea legături cu statul paralel”, a declarat Pirtea pentru deBanat. El a lămurit și relația cu fostul prim-adjunct al SRI, colaborator la UVT. “Nu sunt prieten nici pe departe cu dl. Coldea. E o aberație. Nu eu l-am invitat să predea la universitate, ci Facultatea de Științe Politice. Are plata cu ora, iar ca o coincidență, când a mai fost la Timișoara, eu eram plecat. Nu spun că nu-l cunosc, dar nu am nimic de-a face cu el”, a spus Pirtea despre relația sa cu Coldea.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago