Administratie

Marilen Pirtea vrea demisia prefectului, dar nu zice nimic de dezastrul lăsat de Robu în Timișoara

Deputatul PNL de Timiș Marilen Pirtea consideră că principalul vinovat pentru faptul că zeci de mii de familii din Timiș au rămas fără curent electric după ninsori este prefectul Eva Andreaș. În schimb, Pirtea pare să nu vadă situația dezastroasă de pe străzile Timișoarei, unde n-a mai nins de sâmbătă.

Marilen Pirtea cere nici mai mult nici mai puțin decât demisia prefectului Eva Andreaș, considerând-o principalul vinovat pentru faptul că zeci de mii de familii au rămas fără curent electric, după ce mai multe linii de înaltă tenisune s-au avariat din cauza ninsorilor căzute. „După cinci zile de criză gravă în furnizarea energiei electrice, situație apărută imediat după primele căderi abundente de zăpadă în județul Timiș, mii de gospodării sunt lipsite de energie electrică. (…) În tot acest timp, autoritățile județene rămân neputincioase, fără capacitatea de a propune soluții de criză, pentru a susține interesele oamenilor”, arată Pirtea printr-un comunicat de presă.

El mai acuză faptul că membrii Comitetului de Urgență s-au întâlnit de mai multe ori, dar n-au ieșit pe teren să vadă care este situția la fața locului. „Pentru această incapacitate dovedită a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cerem demisia Prefectului Județului Timiș, primul responsabil de coordonarea Comitetului. Solicităm de urgență soluții concrete din partea celor responsabilizați de lege, pentru ieșirea din criza energetică ce afectează cetățenii județului Timiș”, a mai spus Pirtea.

În schimb, deputatul nu spune nimic despre dezastrul lăsat de ninsori chiar în Timișoara păstorită de colegul său de partid Nicolae Robu. Ori în Timișoara chiar și la trei zile de când a nins, traficul pe străzile secundare înseamnă o mare aventură. Și asta fiindcă Timișoara nu are contract de deszăpezire, după ce a renunțat și la firmă de salubritate. Iar primarul Robu, în timp ce Timișoara era paralizată de prima ninsoare, era plecat din oraș, neparticipând nici măcar la ședințele Comitetului de Urgență. Plus că una e să cureți o stradă într-un oraș și una să umbli pe dealuri și păduri să repari linii de înaltă tensiune.

Eva Andreaș consideră că acuzațiile făcute de Marilen Pirtea sunt politicianisme ieftine. „Noi avem treabă în județ, nu stăm să ascultăm ce spune dl Pirtea. Am solicitat suplimentarea numărului de generatoare, astăzi s-a alimentat orașul Făget, ne-a preocupat în toată această perioadă situația oamenilor din zonele fără energie electrică. Am solicitat și un elicopter care să ajute la localizarea arborilor căzuți pe liniile de înaltă tensiune. Situații asemănătoare sunt înregistrate și în județele Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Din păcate unii încearcă sa politizeze o situație de criză pentru a câștiga capital electoral”, ne-a declarat prefectul.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

O oră ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

3 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

4 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

4 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

4 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

4 ore ago