Sănătate

Mii de viroze și sute de pneumonii în Timiș! Vârstnicii și copiii sunt cei mai vulnerabili

Atenție la viroze în această perioadă! Protejați-vă copiii îmbrăcându-i conform temperaturii de afară și ferindu-i să intre în contact cu persoanele răcite.

Conform Direcției de Sănătate Publică Timiș, în perioada 19 – 25 noiembrie, în cel mai vestic județ al țării s-au înregistrat 2.093 de viroze cu 51 de internări și 258 pneumonii cu 34 de internări. În perioada 26 noiembrie – 2 decembrie, în Timiș, s-au înregistrat 1.825 de viroze cu 59 de internări și 276 de pneumonii cu 61 de internări. În aceastî perioadă, în Timiș nu a fost raportat niciun caz de gripă.

Din cele 21.240 de doze de vaccin antigripal repartizate pentru județul Timiș au fost administrate deja 18.178 de doze, în farmacia DSPJ Timiș existând 38  de doze vaccin antigripal, restul fiind la medicii vaccinatori.

„Recomandările medicilor pentru sezonul rece se mențin cu atenționare înspre persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni cronice. Legătura constantă cu medicul de familie este recomandată, mai ales pentru persoanele care se află sub tratament medicamentos. Copiii trebuie să fie protejați, să nu intre în contact cu persoanele răcite sau cu orice alt fel de afecțiuni  respiratorii. Se recomandă purtarea de îmbrăcăminte adecvată temperaturii și evitarea expunerii la frig pe perioade îndelungate. Este de preferat o alimentație bogată în proteine, legume și fructe și, de asemenea, hidratarea organismului. Medicii recomandă respectarea cu strictețe a igienei personale, mai ales în cazul frecventării unei colectivități. Vaccinarea antigripală rămâne prima modalitate ce ajută organismul să reziste infecțiilor și îmbolnăvirilor de sezon”, transmite Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

2 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

2 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

4 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

4 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

5 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

5 ore ago