Administratie

Plecat la plajă, primarul Robu n-a uitat de cadou pentru timișoreni: un oraș îngropat în mizerie / FOTO

Au trecut mai bine de zece zile de la ninsoarea care s-a abătut asupra Timișoarei, iar timișorenii au rămas în continuare părăsiți de primărie. Albul de acum câteva zile a lăsat loc negrului și cenușiului. Gunoaiele ascunse de zăpadă se revarsă acum în întreaga lor splendoare. Doar o epidemie mai lipsește.

Probabil fiindcă nu mai rezista să stea într-un oraș atât de infect, primarul Nicolae Robu s-a dus să colinde de Crăciun prin Miami, Jamaica, Republica Dominicană și cine mai știe unde. Că doar n-o să stea în jegul ăsta! A lăsat în urmă un oraș sufocat de mizerie. Mormane și chiar munți de zăpadă neagră peste tot, copaci și crengi rupte, gunoaie la tot pasul, coșuri și tomberoane răsturnate de greutăți. Sinistrul peisaj, amintind de filmele distopice, se manifestă chiar și în piețele centrale.

Aceasta este imaginea dezolantă a celui care cândva i s-a pus numele de Orașul rozelor. Topirea zăpezii ne-a adus acum aminte că Timișoara n-are nici contract de curățenie stradală, iar înainte de-a cădea zăpada ne invadaseră gunoaiele și șobolanii. În imensa sa înțelepciune, city-managerul Robert Kristof proclama, în momentul în care orașul a rămas fără firmă de curățenie, că oricum vine iarna și nu mai e nevoie de acest serviciu. Da, a venit și iarna, a venit și zăpada și Timișoara încet-încet se trannsformă înttr-un deponeu de gunoi.

Odată cu încălzirea vremii, doar o epidemie ne mai lipsește. Dar fiindcă o fotografie face cât o mie de cuvinte, priviți cum arată Orașul rozelor în era primarului Robu.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago