Social

Timișorenii, somați de Poliția Locală să îndepărteze zăpada din fața imobilelor. Sute de persoane riscă sancțiuni

Ce știe românul cel mai bine? Să dea și să primească… amenzi. Polițiștii locali puteau ajuta populația din Timișoara punând mâna pe lopată, dacă se ghidau după deviza celor americani – to serve and protect. Dar nu, la noi, la Timișoara, se dau amenzi.

Polițiștii locali au efectuat deja verificări în teren pentru a lua măsurile legale în cazul celor care nu au curățat zăpada din fața imobilelor de locuit, dar și din fața unităților comerciale. În ultimele două zile, au fost înmânate un număr de 325 de somații în special societăților care nu au curățat zăpada din fața unităților în care desfășoară activități din mai multe zone ale orașului, cum ar fi zona centrală, Calea Șagului – Dâmbovița, Complexul Studențesc, Calea Buziașului, zona Badea Cârțan – Traian – Ștefan cel Mare, Circumvalațiunii, Calea Aradului.

Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile pe această linie, cu atât mai mult cu cât în zilele de week-end unii cetățeni au fost plecați din oraș și nu au avut posibilitatea să curețe trotuarele, urmând ca, în cazul în care cei somați nu se conformează, să fie aplicate sancțiuni. Reamintim că potrivit HCL 371/2007 modificată, atât persoanele fizice cât și persoanele juridice au obligația de a asigura îndepărtarea zăpezii și a gheții, ori de câte ori este necesar, de pe trotuarele din dreptul clădirilor și incintelor pe care le dețin sub orice formă.

Zăpada și gheața se vor depune pe carosabil lângă bordură fără să împiedice circulația auto, parcarea și scurgerea apei în sistemul de canalizare. În cazul țurțurilor și zăpezii depuse pe acoperișuri, au obligația de a lua măsuri de îndepărtare a acestora, dar și să presare nisip, rumeguș ori alte materiale antiderapante pe trotuare, în fața imobilelor, în cazul formării de polei. În caz de neconformare, sancțiunile prevăzute pentru persoanele fizice sunt între 500 și 1000 lei, iar pentru persoanele juridice între 1500 și 2500 lei.

Această problemă rămâne în atenția polițiștilor locali, care vor lua măsuri de aplicare de somații și sancționare în cazul în care vor fi constatate astfel de nereguli pe perioada iernii, astfel încât să fie prevenite accidentările pietonilor care circulă pe trotuare.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

5 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

6 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

8 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

8 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

9 ore ago