Sport

Un nou început pentru Informatica Timișoara: fără antrenor, fără finanţator, dar cu aceeaşi ambiţie

Informatica Timișoara este echipa care domină futsalul din România de mai bine de un an. Gruparea bănățeană și-a pus la respect rivalele după ce a cucerit ultimele patru trofee puse la bătaie pe plan intern, Supercupa 2017, titlul, Cupa și Supercupa în 2018, și a fost la un pas de Elite Round-ul UEFA Futsal Champions League.

Cu toate acestea, situaţia financiară a lăsat de dorit, atât cât a fost finanţată de Gabriel Iancu, dar şi acum când echipa a rămas fără el, dar şi fără antrenorul principal Robert Lupu, care a fost forţat să demisioneze şi să pregătească doar naţionala. Totuşi, sfârşitul nu e aici, şi chiar dacă au plecat deja câţiva titulari inconestabili, ca Stoica sau Iancu, Informatica va rămâne un nume greu în futsalul românesc.

„Am cucerit tilul, am luat Cupa și Supercupa, am jucat un futsal de calitate, am adus UEFA Futsal Champions League acasă, la Timișoara, ne-am calificat în Main Round și doar ghinionul a făcut să nu ne calificăm în primele 16 echipe ale Europei. Ce se va întâmpla cu Informatica? Îmi doresc să investească în tineri, să se bazeze pe creșterea jucătorilor tineri, dar pentru asta trebuie să aibă o relație bună cu celelalte cluburi din Liga I pentru a primi jucători de perspectivă, care la echipele lor nu au șansa să joace. O relație bună între cluburi ar ajuta futsalul din România”, e convins Robert Lupu, care spune că există un proiect pentru echipă, pus la cale de el, dar şi de Lungu, acesta neplecând defibitiv de la echipă şi preferând să stea puţin în umbră.

„Eu voi susține tot timpul aceasta echipă și vom face totul ca ea să nu moară. Cu siguranță nu vom avea poate același motor. Mă refer la nivel de pornire, ca performanță, dar eu cred că pe următorul an, am discutat deja cu domnul Lungu, are un program foarte bun și o strategie foarte bună, cu jucători mai tineri, sub 25 de ani. Eu cred că într-un an de zile vom fi o surpriză frumoasă și vom uimi puțin lumea cu ceea ce pregătim pentru futsalul românesc”.

Informatica se va reuni la începutul lui ianuarie, iar în a doua parte a lunii va reîncepe sezonul regulat cu un joc la Miercurea Ciuc.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago