Diverse

Două grupuri de migranți au fost descoperite în vestul țării, în interval de o oră / FOTO

Oamenii legii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au fost puși la încercare, la sfârșitul săptămânii trecute, în două cazuri. Grupuri formate din migranți ilegali au încercat să „evadeze” în spațiul Schengen, însă au fost oprite.

Într-unul dintre cazurile întâlnite, ieri, în jurul orei 22.00, transfugii erau ascunși într-un automarfar care, conform documentelor, era încărcat doar cu gumă de mestecat. Tirul marca Mercedes Benz, condus de un turc în vârstă de 34 de ani, transporta marfa din țara de origine a șoferului, către o firmă din Turcia. Bănuielile polițiștilor de frontieră au fost adeverite. În urma controlului, oamenii legii au descoperit, în remorca automarfarului, zece bărbați. Cu toții sunt din Irak și au vârste cuprinse între 19 și 47 de ani, fiind solicitanți de azil în România.

Doar o oră mai târziu, prin același punct de trecere al frontierei, un leton în vârstă de 44 de ani, care conducea o autoutilitară marca Mercedes Benz Sprinter, cu numere de Marea Britanie, le-a atras atenția polițiștilor de frontieră. Au fost descoperite în partea din față a compartimentului de transport marfă, într-un spațiu special amenajat, 13 persoane.

S-a constatat că 12 dintre transfugi sunt irakieni, iar o persoană este din Siria. Cei opt bărbați, trei femei și doi copii au vârste cuprinse între 19 și 33 de ani. Copiii au vârste de 13 și 15 ani, fiind solicitanți de azil în România.

În ambele cazuri, pe numele șoferilor, sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de trafic de migranți.  Față de cei 23 de cetățeni străini sunt efectuate cercetări de tentative de trecere ilegală a frontierei de stat.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago