Social

Mitropolia Banatului a realizat anul trecut acțiuni filantropice pentru peste 13.000 de oameni aflați în nevoie

Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Timişoarei a avut loc sâmbătă, 19 ianuarie, la sediul Mitropoliei Banatului, unde s-au prezentat rapoarte despre ceea ce s-a realizat în 2018 și au fost discutate planuri pentru anul acesta.

Raportul general privind activitatea Sectorului Social-Filantropic și Misionar în anul 2018 a enumerat și evidențiat activitățile desfășurate în domeniul protecției drepturilor copilului, a persoanelor cu dizabilități, a persoanelor seropozitive, a sprijinirii persoanelor vârstnice fără aparținători, a familiilor cu risc social ridicat, precum și în domeniul asistenței religioase din spitale, armată, penitenciar, case de copii și servicii rezidențiale pentru vârstnici.

Programele desfășurate anul trecut au cuprins 13.725 de persoane, iar totalul investiţiilor făcute în domeniul asistenţei sociale de Centrul eparhial, împreună cu parohiile şi ONG-urile ce funcționează cu binecuvântare Bisericii s-au ridicat la suma de 4.644.620 lei.

Între investițiile în sectorul social-filantropic s-au evidențiat achiziționarea și donarea unei casei cu trei camera, bucătărie și baie cu toate dotările necesare pentru o familie cu 7 copii în localitatea Satchinez, parteneriatul cu Spitalul Militar Timișoara în ceea ce privește organizarea caravanelor medicale în localitățile izolate sau îndeprtate, achiziția de echipamente medicale pentru proiectul de telemedicine, dedicate satelor izolate.

După citirea rapoartelor de activitate a tuturor sectoarelor eparhiei, au fost prezentate și rapoartele cu propuneri pentru anul în curs a comisiilor Adunării eparhiale. Anul 2019 este proclamat în Patriarhia Română drept Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari). Prin urmare, s-a accentuat importanța desfășurării de activități specific în arealul satului bănățean, care să promoveze în conștiința credincioșilor, valoarea satului românesc.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

2 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

2 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

4 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

4 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

5 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

6 ore ago