Politica

Motivele pentru care senatorul de Timiș Alina Gorghiu spune că trebuie să fie pe lista PNL de la europarlamentare

Semnatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu spune că toți foștii președinți ai partidului trebuie să se regăsească automat pe lista partidului de la alegerile europarlamentare. Gorghiu s-a referit în declarație la Crin Antonescu și Vasile Blaga, dar și ea a fost președinte al PNL. În al doliea rând, Gorghiu cere să fie și femei pe listă.

Frământările sunt tot mai mari în PNL, cu cât se apropie ziua cea mare a stabilirii listei pentru alegerile europarlamentare. Cel mai controversat nume în acest moment este cel al fostului președinte Crin Antonescu, despre care, la nivel de zvonuri, se spune că nu e dorit nici de Ludovic Orban și nici de președintele Klaus Iohannis, ultimul având un cuvânt greu de spus în elaborarea listei. Tot la nivel de zvonuri, se vorbește că nici candidatura lui Vasile Blaga, fost președinte PDL și co-președinte PNL, nu ar fi extrem de agrată. Senatorul de Timiș, Alina Gorghiu le-a luat apărarea celor doi, afirmând că ei ar trebui să figureze pe listă. Orice fost preşedinte al PNL ar trebui să se regăsească pe această listă de europarlamentare. Eu, pentru o listă cu Crin Antonescu, îmi voi da votul. Dacă ai fost o dată preşedinte al PNL, mi-e greu să cred că nu poţi să îţi găseşti un loc eligibil pe lista partidului. Este Vasile Blaga la care mă gândeam, e Crin Antonescu. Sunt oameni care reprezintă în continuare PNL şi au un electorat aparte în rândul partidului nostru. Toţi suntem obligaţi să tragem la aceeaşi căruţă pentru un scor pe care ni-l dorim”, a afirmat Gorghiu miercuri, citată de HotNews.

Trebuie spus aici că și Gorghiu s-a înscris în cursa internă pentru un loc pe listă și are în CV funcția de președinte al PNL. De altfel, ea a vorbit și despre prezența obligatorie a femeilor pe listă. Eu sunt unul dintre cei care şi-au depus dosarul de candidatură. Mi-aş dori să văd o reprezentare echilibrată şi pe regiuni şi pe sexe, pentru că ne-am bătut, ca PNL, pentru cotele de gen, indiferent care este numele doamnelor care se vor găsi pe locuri eligibile. Cred că este obligatoriu ca PNL să aibă şi femei pe locuri eligibile, indiferent că o cheamă Gorghiu sau altfel, pentru că avem 52% femei electorat în România şi merită să se găsească şi domniile lor pe lista PNL”, a ami spus senatorul de Timiș. Alina Gorghiu a demisionat din fruntea PNL în decembrie 2016, în urma scorului slab înregistrat de partid la alegerile parlamentare. La bursa pariurilor este dată însă cu șanse slabe să prindă un loc eligibil. PNL își va definitva lista de candidați la jumătatea lunii februarie.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

35 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago