Milioane de pachete de țigări de contrabandă au fost confiscate de polițiștii de frontieră, la toate punctele de trecere din România, în anul 2018, timp de 11 luni. Valoarea celor 4.670.000 de pachete de țigări de contrabandă care au fost depistate se ridică la peste 8,6 milioane de euro, adică aproximativ 41 de milioane de lei.
Oamenii legii de la vămile românești au mai confiscat în anul 2018 aproximativ 175 de kilograme de tutun și 1223 de kilograme de tutun de nargilea. Totodată, anul trecut au fost destructurate 17 grupuri organizate care se ocupau de contrabanda cu țigări, fiind identificați în total 157 de contrabandiști. Țigările, în majoritatea cazurilor, erau ascunse în mijloacele de transport.
Cei mai mulți dintre traficanții prinși provin din Republica Moldova, România și Ucraina, iar ceilalți din alte țări precum Polonia, Rusia, Bulgaria, Serbia, Turcia, Austria, Germania, Ungaria etc. În vest, la punctele de trecere ale frontierei din județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, au fost descoperite în general țigări de calitate medie și superioară, cumpărate din magazinele de tip duty-free și transportate peste frontieră, în cantități mici.
Cele mai organizate grupări de contrabandiști de țigări sunt la frontiera de Nord, în județele Maramureș, Suceava și Satu Mare. Marfa ilegală vine de cele mai multe ori din Ucraina. Contrabandiștii încearcă, de cele mai multe ori, să introducă pachetele de țigări peste frontiera „verde”, în special pe timpul nopții. În această zonă sunt aproape zilnic descoperite persoane care încearcă să traverseze frontiera cu țigări de contrabandă.
În multe rânduri polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru reținerea contrabandiștilor. O statistică din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației arată faptul că au fost înregistrate 112 evenimente de frontieră în care polițiștii au folosit armamentul din dotare.
La frontiera de est – județele Galați, Vaslui, Iași, Botoșani – țigările predominante sunt din Republica Molodva. Traficanții încearcă să le introducă în țară prin punctele de frontieră fie în cantități mari, folosint mijloace de transport special amenajate, fie în cantități mici, peste râul prut, de diverse persoane fizice.
Având în vedere prejudiciile aduse la bugetul de stat, Poliţia de Frontieră Română va continua să întreprindă, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în toate zonele de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu bunuri de larg consum (inclusiv, ţigări), precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate.
Candidat la un loc de senator pe lista PNL, fost viceprimar al Timișoarei, actual consilier…
La ora 12.00, la cinci ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…
După ce și-a exercitat dreptul la vot, Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş, totodată președinte al…
Etapa a 11-a din prima ligă de futsal a debutat sâmbătă, 23 noiembrie, la Deva,…
Primarul Dominic Fritz încă nu poate vota, dar a făcut un apel la timişoreni să…
Aproape de șocul campionatului! Voleibalistele de la CSM Lugoj au fost foarte aproape de a…