Administratie

Când Robu şi Dobra se ceartă, Timișul nu câștigă… Sala Polivalentă!

O nouă rundă din disputa dintre CJ Timiș şi Primăria Timişoara pe marginea sălii polivalente a avut loc azi. Este vorba despre un proiect prin care se dorea curățarea terenului de nouă hectare de la Giroc, care era propus de CJT pentru construcția sălii, proiect căzut la vot cu ajutorul consilierilor PNL.

Știți proiectul Sălii Polivalente? Acea construcție care nu începe o dată să se ridice, pe care se ceartă Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș? Astăzi s-a consumat o nouă etapă în acest „meci”.
Compania Națională de Investiții a anuțat că va construi (cândva) viitoarea sală polivalentă a Timișoarei, de 16.000 de locuri. Are nevoie de un teren de șase hectare și va pune la bătaie peste 50 milioane de euro pentru acest proiect. Consiliul Județean Timiș vrea ca viitoarea sală polivalentă să fie construită la Giroc, pe terenul pe care doreau să-l curețe, iar Primăria Timișoara lângă stadionul Dan Păltinișanu, pe terenurile de antrenament. Decizia o ia CNI.
În Consiliul Județean Timiș s-a adus din nou vorba de această sală polivalentă când a intervenit proiectul curățării terenului de la Giroc, acesta căzând la vot. Consilierii PNL „trag tare” pentru ca sala să fie făcută la Timișoara, în timp ce aleşii PSD vor ca această construcție să fie la Giroc. PNL-iştii au cerut o nouă întâlnire între Robu și Dobra pe această temă și chiar o „excursie” la locația de la Giroc. „Compania Națională de Investiții a solicitat șase hectare, care presupun și alte activități conexe. Consiliul Județean Timiș a pus la dispoziție 9 hectare, undeva în anul 2014. Atunci se putea face simplu o dezmembrare, se putea pune la dispoziție terenul de șase hectare, nu mai ajungeam în această situație de a tot avea contre. Fac un apel și la consilierii PNL și la celelalte grupuri politice să depășim această barieră a orgoliului fără limită, pentru că dacă nu facem front comun și nu suntem corecți în ceea ce înseamnă atragerea acestor investiții… Consiliul Județean a pus la dispoziție din 2014 o singură locație, și suntem consecvenți, în timp ce Primăria Timișoara a pus la dispoziție cinci sau șase locații, niciuna nu se preta la solicitările CNI”, a spus președintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

6 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

7 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

8 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

10 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

15 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

15 ore ago