Politica

USR: Penalii PSD blochează inițiativa „Fără Penali în funcții publice”

Prin vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, şi noul chestor al Camerei, Cătălin Rădulescu „Mitralieră”, PSD a blocat în Parlamenat iniţiativa USR „Fără penali în funcţii publice”. Cei doi au trimis semnăturile la Parchetul General, motivând că ar exista unele nereguli.

Blocată din toamnă în Camera Deputaţilor, iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” de modificare a Constituţiei trebuia să intre astăzi în discuţie. Nu a fost cazul, deaorece Florin Iordache şi Cătălin Rădulescu au blocat din nou demersul, trimiţând semnăturile la Parchetul General, pe motiv că ar exista unele nereguli. Reacţia USR nu s-a lăsat aşteptată.  

„Condamnatul penal Cătălin Rădulescu, noul chestor al PSD din Camera Deputaților, și autorul OUG 13, Florin Iordache, au încercat în Biroul Permanent să blocheze trimiterea inițiativei Fără Penali la CCR. Cei doi au invocat în BP că Secretariatul general a sesizat neconcordanțe în liste, deși nu intră în atribuțiile SG-ului Camerei Deputaților să verifice autenticitatea semnăturilor. Acesta este treaba primarilor, care deja au atestat dosarele”, a transmis USR într-un comunicat de presă.

Cei din USR spun că încercări de boicotare au existat și din partea primarilor PSD, mulți dintre ei refuzând să autentifice semnăturile „din motive stupide” precum lipsa celui de-al doilea prenume sau lipsa etajului din adresă. „Este revoltător că această inițiativă semnată de peste un milion de români a fost deja blocată de peste 100 de zile de Liviu Dragnea în Camera Deputaților sub pretextul fotocopierii dosarelor cu semnături, iar PSD refuză în continuare să ia în considerare cele un milion de semnături ale românilor care nu mai vor penali la conducerea țării”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

Inițiativa „Fără Penali în funcții publice” propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut: „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

O oră ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

O oră ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

2 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

2 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

2 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

2 ore ago