Invatamant

175 de școli din 36 de județe și peste 10.000 de elevi la startul concursului ecologic Școala Zero Waste

A început o nouă ediție a concursului Școala Zero Waste. Participă 175 de școli din 36 de județe la a VII-aa ediție a competiției Școala Zero Waste, organizată de EcoStuff România. 10.613 de elevi participă la concursul de educație ecologică. Cei mai buni elevi câștigă participarea gratuită în luna august la o tabără de educație ecologică organizată de EcoStuff Romania, Zero Waste Summer Camp”. Perioada de desfășurare a competiției este 4 martie – 10 mai 2019.

Școlile concurează pentru trofeul Scoala Zero Waste 2019 și marele premiu al competiției: o tablă interactivă, cu videoproiector și laptop. 30 de echipe din 25 de școli din 14 județe participă la Concursul de Proiecte din cadrul SZW2019. Cel mai bun proiect propus de echipele de liceu va beneficia de un sprijin în implementare în valoare de 5.000 lei în funcție de nevoile proiectului.

Prin Școala Zero Waste” organizatorii, EcoStuff Romania, își doresc să crească nivelul de educație în ceea ce privește acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipește, iar deșeurile sunt privite ca resurse. Noutatea ediției cu numărul 7 o reprezintă introducerea pe lângă secțiunea Clasele V-VIII a unei secțiuni pentru liceu – Clasele IX-X. .

„Prin activitățile destinate secțiunii Clasele V-VIII încercăm să-i încurajăm pe elevi să petreacă mai mult timp în aer liber, să învețe să protejeze natura, să refuze articolele de unică folosință, să refolosească deșeurile și să colecteze selectiv, pentru a forma o generație de tineri responsabili față de mediul înconjurător. Secțiunea Clasele IX-X îi îndeamnă pe participanți să caute soluții pentru protejarea mediului, să le aplice și mai mult, să-i determine și pe ceilalți din comunitate să le urmeze exemplu. Echipele înscrise în secțiunea IX-X vor concepe proiecte ecologice pentru școala lor sau pentru comunitatea în care trăiesc”, transmit organizatorii.

Mai multe informații aici.

 

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago