Social

Copii de la școli speciale în vizită la mănăstire, lângă Timișoara

Aproximativ 100 de copii din școli speciale din Timiș au fost astăzi la Mănăstirea Timișeni-Șag. Aceștia au participat, în biserica mare a mănăstirii, cu hramurile „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” și „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș”, la un moment de rugăciune și înălțare sufletească. Slujba a fost oficiată de Arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei.

Au fost în vizită la mănăstire tineri de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș, Centrul de plasament pentru copii cu dizabilități Recaș și Centrul Educativ Buziaș, împreună cu educatorii, profesorii și asistenții sociali. La finalul slujbei, părintele Simeon Stana a adresat un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre semnificația Bisericii, în înțelesul ei de comuniune şi comunitate sacramentală a oamenilor cu Dumnezeu, întemeiată de Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat, şi lucrarea Duhului Sfânt, spre sfinţirea şi mântuirea oamenilor.

În acest sens a fost subliniată ideea că, Biserica este „Trupul lui Hristos”, după cum afirmă Sfântul Apostol Pavel, având misiunea de a continua însăşi lucrarea lui Hristos în lume: de a propovădui cuvântul lui Dumnezeu, de a împărtăşi harul dumnezeiesc și de a-I conduce spre mântuire pe cei care îi aparţin. După ce s-au rostit mai multe fragmente scripturistice, intercalate cu frumoase cântări religioase, toți copiii au fost invitați de maicile așezământului monahal la o agapă frățească. 

În semn de mulțumire, copiii au oferit maicilor și ostenitoarelor mănăstirii diverse obiecte, confecționate de ei în atelierele de creație. În semn de solidaritate și ca răspuns la iubirea lor, obștea mănăstirii le-a împărțit iconițe și obiecte bisericești.

 

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

O oră ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

O oră ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

2 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

2 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

3 ore ago