Opinii

Flatulențele lui Adrian Orza

Tocmai când am abandonat căutarea unui motiv decent ca un bun român să devină simpatizant, activist sau politician ALDE, negăsind niciunul rezonabil, am dat cu ochii de un articol de presă în care consilierul local Adrian Orza ne spune exact ce cautam, la obiect și cu mare simț de răspundere. Nu, nu la întrebat nimeni, dar omul a vrut să zică ce are pe suflet, ca și când ar avea ceva și nimeni nu l-a provocat să zică. E scena aia în care tenorul râgâie accidental în mijlocul ariei, dar în loc s-o dreagă din cântare, se oprește să spună sălii de ce a râgâit el. Ba mai mult, să ne explice cât de sănătos e râgâitul și de ce n-ar fi nicio o rușine dacă țara asta s-ar umple de porci.

Eugen Sasu

Adrian Orza a zis cu subiect și predicat că va susține ALDE românesc. Că dacă susținea ALDE european ne mai lăsa în ceață o vreme, dar nu, dumnealui a ales să voteze la viitoarele alegeri ALDE-le lui Tăriceanu. Cică n-a vorbit totuși singur, ci l-au întrebat „mulți timișoreni” cu cine va vota dumnealui la aceste alegeri europarlamentare. „Le-am răspuns că mă interesează atât europenismul cât și demnitatea națională, și din acest punct de vedere ALDE le îmbină cel mai bine. Pot înțelege foarte bine că niciun partid nu e perfect pentru că, știm cu toții că perfecțiunea e imposibil de atins, însă ALDE este un partid echilibrat, format din oameni profesioniști, competenți, integri, implicați și dedicați în ceea ce fac, oameni care respectă România și pe noi, românii”, a povestit Adrian Orza, acest Norica Nicolai al politicii timișorene.

Domnișorul Orza putea fi mai onest. Poate că nu ar fi deranjat atâta dacă ne făcea proști pe față. Sau dacă spunea că are și dumnealui niște calcule. Nu știu ce calcule, căci consilier local independent, cum a fost și în 2016, ar mai fi prins o tură și pe cont propriu. Candidat la primărie din partea ALDE nu i-ar ajuta la nimic, că n-ar avea forța să-l bată pe edilul cu plete. Parlamentar pe singurul loc eligibil în Timiș pentru ALDE nu ar avea loc de deputatul Cucșa, alt român demn și proeuropean în varianta ALDE. Putea să zică orice sau să ne facă proști, dar nu să zică că simpatizează ALDE românesc pentru că sunt „oameni integri, care respectă România și pe români”. Alo, domnu Orza! Dați-vă jos de la microfonul emisiunii electorale, vă rugăm stați într-un picior, mergeți pe linia albă și suflați apoi în fiolă!

Cum să spui, domnișorule Orza, că ai lui Tăriceanu sunt demni și europeni în același timp. Pe bune, de la Șag nu se vede la fel țara asta? Vă aud maicile de la mănăstire cum bateți câmpii făcând chip cioplit dintr-un individ ca Tăriceanu. Dacă cumva nu știți,  România se comportă în ultimii trei ani – dar în aceste zile mai abitir ca oricând – ca și când s-ar cere afară din Uniunea Europeană. Așteaptă sancțiunile UE ca o salvare electorală, să aibă ce vorbi în alegerile de anul acesta și de anul viitor. Ăștia sunt românii ăia adevărați, demni? Cei din ALDE, care susțin necondiționat acest guvern și majoritate parlamentară ticăloase, total antinaționale, în ciuda mesajului predicat de Dragnea patrioților funcționali?

Noi de ce i-am vota? Nu știu care e calculul matale, dar noi de ce i-am vota pe ticăloșii ăștia? Destul cu dezamăgirile, domnule Orza. N-am timp să-i număr pe toți cei din PNȚCD, din dreapta politică postdecembristă, care, de rușine să nu se înregimenteze oportunist la PSD, au ales politica ALDE. Emil Constantinescu, fost președinte de țară, Victor Ciorbea, fost premier, analiști politici autori de Armagedon, vânători de securiști în CNSAS, ziariști guvernatori de Deltă și, ultimul pe listă, un fost viceprimar de Timișoara și ex-vicepreședinte național al PNȚCD. Să nu mai vorbim de indivizi precum pretinsul președinte al PNȚCD, Aurelian Pavelescu, sluga de vreme rea a unor tâlhari ce conduc România în cel mai antidemocratic și antieuropean mod. Odinhește-te în pace Corneliu Coposu. Dacă mai poți.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

50 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago