Social

Încetarea activității si pachetele social-financiare oferite de Nestle la închiderea fabricii timișorene scoate angajații la protest

Închiderea fabricii celor de la Nestle din Timișoara nu se va produce fără probleme. La două luni și jumătate înainte de a se pune lacăt pe investiția multinaționalei din orașul de pe Bega, sindicaliștii din cadrul fabricii sunt total nemulțumiți de pachetul de protecție social-financiară oferit de angajator, aceștia spunând că sunt discriminați față de colegii lor europeni care au fost prinși în operațiunile de  închidere a unor unități de producție.

Aceștia ar fi primit pachete cu până la 50 de salarii compensatorii și chiar pensii viagere pentri oamenii cu o anumită vârstă. În schimb, în fabrica timișoreană, pentru angajații care vor fi concediați se vor acorda maximum 13 salarii și aceasta pentru cei care au minimum 20 de ani vechime. În faţa acestei situaţii, considerate discriminatorie, angajații de la Nestle vor protesta întreaga săptămână, în fața fabricii. Luni ei au ieșit pentru prima dată la protest. Câteva zeci de persoane s-au adunat cu bannere în fața fabricii şi au scandat diferite slogane.

Protestăm din cauza faptului că nu am reușit să ne înțelegem cu conducerea vizavi de lichidarea acestei fabrici. S-au închis de anul trecut mai multe fabrici și în Germania, Franța, peste tot s-au obținut sume mari de bani, s-au acordat 30, 40, 50 de salarii compensatorii, în funcție de țară, de puterea economică a fiecărei țări. Noi am cerut în ultima adresă înaintată companiei până la 50 de salarii, exact așa cum au făcut și cu colegii noștri de dincolo. Azi am vorbit cu conducerea, care ne-a transmis că oferta pe care au făcut-o aici este bună și că nu pot să acorde mai mult”, a declarat, luni, Ovidiu Bolovan, președintele sindicatului din Nestle Timișoara.

Alături de protestatari s-a aflat și președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumosu. Suntem membrii ai Uniunii Europene, suntem angajați ai unei companii multinaționale și dorim același tratament. Mi se pare nefiresc ca reprezentanții companiei din România să ne spună că suntem în România, nu suntem în Uniunea Europeană, ceea ce este foarte trist și foarte grav. Asta înseamnă că România este considerată în continuare groapa de gunoi, iar noi suntem niște sclavi pe plantație, ori nu este normal”, a declarat, la protest, Fumosu.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Menajeria infracţională de AUR. După un bătăuş de copii la Buziaş, un ales local violator la Giarmata

Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…

2 ore ago

AIM School, noua școală de muzică în Iulius Town, organizează trei seri de master class. Printre invitați, Radu Pieloiu, toboșarul de la Subcarpați

În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…

2 ore ago

Elena Lasconi – Singura opțiune de încredere pentru o România pentru toți

În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 22 noiembrie 2024

Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…

2 ore ago

Universitatea Politehnica Timișoara şi Universitatea de Vest mai bifează un top internațional de specialitate

Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…

15 ore ago

Pregătiri pentru cea mai importantă competiţie de padel a finalului de an, Cupa României

Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…

17 ore ago