Social

„Marșul pentru Viață”, organizat în premieră la Sânnicolau Mare / FOTO

Sânnicolau Mare s-a înscris, astăzi, pe lista celor peste 130 de orașe din România în care oamenii au manifestat pentru viață și pentru conștientizarea gravității avortului. „Marșul pentru Viață” a fost organizat, anul acesta, în premieră în cel mai vestic oraș al țării și se dorește să devină un obicei, o tradiție continuată în fiecare an, în sâmbăta dinainte de sărbătoarea Bunei Vestiri.

În orașul de pe Aranca evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Română, prin Protopopiatul Ortodox Român Sânnicolau Mare. „Marșul pentru Viață” a pornit în cel mai vestic oraș al țării din fața Bisericii Ortodoxe Române, sub sloganul „Unic din prima secundă”, la fel ca în toată țara. La manifestare au participat persoane de toate vârstele, bunici, părinți și cei mai mici, înarmați cu baloane roșii, galbene sau albastre și cu însemne pe obraz: o inimă pro viață.

„Fiecare copil merită o poveste”, „Fiecare viață este un dar”, „Sunt iubire”, „Sunt pentru viață”, s-au numărat printre mesajele transmise de manifestanții de toate vârstele. Printre cele aproximativ 200 de persoane care au plecat în marș din fața Bisericii Ortodoxe au fost și tineri înarmați cu steaguri tricolore sau îmbrăcați în port popular, cu toții uniți pentru aceeași cauză.

„Este pentru prima dată când se organizează acest marș și la Sânnicolau Mare. După cum îi spune și numele, milităm pentru viață și tragem un semnal de alarmă ca opinia publică și societatea românească să conștientizeze că un copil zămislit în pântecele maicii lui este un suflet și trebuie lăsat să trăiască. De aceea suntem împotriva avortului, suntem pentru ca orice copil zămislit în pântecele maicii lui să vadă lumina zilei și de aceea organizăm acest marș și la Sânnicolau Mare, ca să îi conștientizăm pe tineri, pe creștini, pe doctori, ca cei care-și doresc un copil să-l lase să vină pe această lume”, a fost mesajul preotului protopop Marius Podereu, cel care a deschis evenimentul printr-un discurs mobilizator, pro viață.

La Sânnicolau Mare „Marșul pentru Viață” a pornit din fața Bisericii Ortodoxe Române, trecând prin centrul orașului, iar apoi prin fața Liceului Teoretic „Ioan Jebelean”.

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago