Social

Ministrul Muncii, despre „azilul groazei” din Liebling: „Atunci când duci o persoană din familia ta într-un anumit loc și o cazezi acolo trebuie să te informezi foarte bine unde o lași”

Prezent joi, 28 februarie, la Timișoara, ministrul Muncii Marius Constantin Budăi a fost chestionat pe tema „azilului groazei de la Liebling. Marius Constantin Budăi a subliniat că fiecare persoană trebuie să se informeze atunci când își lasă un membru al familiei în grija unui azil de bătrâni.

Nu mai puțin de 11 bătrâni erau ținuți în condiții mizere, în căminul de la Liebling.

„Era un cămin privat, nu era acreditat de către Ministerul Muncii, iar Inspecția Socială a închis și sesizat organele abilitate asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo. Acele persoane au și aparțînători. Eu cred că atunci când duci o persoană din familia ta într-un anumit loc și o cazezi acolo trebuie să te informezi foarte bine unde o lași. Tot ce înseamnă instituție de acest tip acreditată în România este o lista clară, transparență pe site-ul Ministerului Muncii și o putem consulta să vedem dacă ne ducem un bunic, un frate cu dizabilități, să vedem dacă e acreditat”, a declarat ministrul Muncii, joi, la Timișoara.

Reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Poliției, ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai altor instituții au descins luni, 18 februarie, la căminul de bătrâni din Liebling. De la mizerie, la pereți mucegăiți, lenjerie de pat murdară și chiar excremente de șoareci sau lipsa unei săli de servire a unei mese calde, au fost cele constatate de autoritățile sosite în control. Ba mai mult, căminul nu are nici asistent medical. Și nu a fost doar atât! Bătrânii stăteau câte trei, chiar patru în aceeași cameră, atât bărbați, cât și femei. Cei de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au luat decizia închiderii căminului de bătrâni întrucât viața, sănătatea și siguranța vârstnicilor este pusă în pericol.sele erau spălate într-un lighean.

Căminul a fost închis de autorități, iar o bătrână a murit la spital, după ce a fost slavată doin acel cămin al groazei.

 

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

46 de minute ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

4 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

4 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

4 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

5 ore ago