Sport

Nu au timp să plângă după Cupă! Campionii joacă în barajul pentru Challange Cup

Pierderea finalei Cupei României este deja istorie. Timişoara Saracens se pregăteşte în această săptămână pentru turul barajului de accedere în grupele principale ale Challenge Cup.

Organizată de către forul european EPCR, în parteneriat cu Federația de Rugby a Italiei și forul Rugby Europe, competiția Continental Shield, aflată în acest format la cea de-a 3-a ediție, oferă oportunitatea de a participa în Campionatul European Challenge Cup, atât echipelor din țările afiliate Rugby Europe, precum și echipelor din campionatul italian Eccellenza. În fiecare sezon, echipele participante în competiția Continental Shield se luptă pentru cele două locuri din Campionatul European Challenge Cup, puse la dispoziție de organizatori, locuri pe care acestea le pot câștiga în urma partidelor de baraj organizate anual în primăvara europeană.

În acest an, partidele de baraj se dispută între echipele care au participat în grupele Challenge Cup ale sezonului în curs, Enisei STM și Timișoara Saracens pe de o parte, iar pe de altă parte, de către câștigătoarele grupelor A și B ale Continental Shield 2018/19, Kawasaki Robot Calvisano și Femi CZ Rugby Rovigo Delta. Datele de disputare ale partidelor coincid cu datele de disputare ale sferturilor de finală și ale semifinalelor competițiilor europene Heineken Cup și Challenge Cup, mai precis 30 martie și 20 aprilie 2019.

Iată programul partidelor de baraj pe care Timișoara Saracens le va disputa contra câștigătoarei de până acum a competiției europene Continental Shield – Enisei STM din Rusia:

30 martie 2019 – Timișoara Saracens v Enisei STM, ora 15.00, stadion Dan Păltinișanu, Timișoara, România
20 aprilie 2019 – Enisei STM v Timișoara Saracens, ora 15.00 (ora locală) / ora 10.00 (ora României), Stadion Avangard, Krasnoyarsk, Rusia

La fel ca și în sezoanele trecute, echipa câștigătoare, desemnată prin cumularea punctelor înscrise în ambele partide, va obține locul pus la dispoziție în sezonul 2019/20 al Campionatului European Challenge Cup.

„Sunt încântat și abia așteptăm întâlnirea cu Enisei, ce ne dă oportunitatea de a ne califica în sezonul 2019/20 al Campionatul European Challenge Cup. Vom întâlni Enisei pentru prima dată și va fi nu doar dur, ci și o mare provocare pentru toți cei implicați, căci trebuie să ne asigurăm că suntem bine de pregătiți, nu doar încântați. Enisei este o echipă puternică și greu de învins, dar am încredere și cred că jucătorii mei sunt pregătiți să urce spre nivelul următor, mai ales după experiențele din acest sezon al Chanllenge Cup, din care am învățat cu toții foarte mult. Atât eu, cât și echipa suntem foarte motivați să ne pregătim pentru această confruntare. Dar deocamdată trebuie să o luăm pas cu pas, pentru a ne asigura că suntem în formă și pregătiți să jucăm rugby de calitate în partidele de baraj”, a spus antrenorul echipei bănăţene, Sosene Anesi.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago