Invatamant

Ultimele noutăți pe tema educației deschise în România și Uniunea Europeană, prezentate într-un workshop organizat la Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara va fi gazda celei de-a VI-a ediție a workshop-ului Educația deschisă și impactul digitalizării. Nouă speakeri de nivel internațional vor prezenta ultimele noutăți legate de educația deschisă în România și în Uniunea Europeană, în fața studenților și a cadrelor didactice, vineri, 22 martie, de la ora 10.00. Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul K1 al Bibliotecii UPT.

Evenimentul este organizat în cadrul Săptămânii Educației Deschise 2019. Workshop-ul va pune în lumină impactul deschiderii în epoca digitală, de la politici către indivizi, profesori și studenți. Vor fi dezbătute modalitățile în care resursele educaționale deschise (OER), cursurile masive deschise online (MOOC), Open Culture și Open Science pot fi integrate în toate nivelurile de educație și de formare din cadrul instituțiilor și companiilor.

Cea mai așteptată prezență este cea a prof. dr. Steve Wheeler, consultant pentru inovații în domeniul învățării și fost profesor asociat la Institutul de Educație din Plymouth. El a ținut discursuri în mai mult de 35 de țări și este autorul a peste 150 de articole științifice, cu peste 7000 de citări academice. Un edublogger activ și prolific, blogul său Learning with ‘e’s este un comentariu online regulat asupra impactului social și cultural al tehnologiilor perturbatoare și asupra aplicării mijloacelor media digitale în educație, învățare și dezvoltare. În ultimii ani a atras peste 8 milioane de vizitatori unici.

Workshopul se adresează profesorilor universitari, studenților, profesorilor din învățământul pre-universitar, specialiștilor din companiile de training IT, sau din departamentele de resurse umane. Înscrierile se fac online, iar formularul îl puteți găsi aici. Wokshopul va fi transmis live online.

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

12 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

13 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

19 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

19 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

19 ore ago