Politica

USR-PLUS, la Timișoara. Dan Barna: „Vom merge mai departe, indiferent de decizia Înaltei Curți”

Alianța USR-PLUS a ajuns în Timișoara, în turneul de promovare și prezentare a candidaților pentru europarlamentare. Cei din alianță au însă o problemă. Biroul Electoral Central (BEC) le-a respins candidatura pentrui europarlamentarele din luna mai. Reprezentanții USR-PLUS au contestat această decizie la Înalta Curte.

Dan Barna, președintele USR, a spus că indiferent de decizie vor găsi soluțiile pentru ca cetățenii să poată să-și exprime votul.

„Decizia de ieri de la BEC este una abuzivă, care arată cât de jos a ajuns funcționarea statului român. Ceea ce s-a încercat prin decizia BEC este blocarea opțiunii a un milion de cetățeni care au votat fără penali. Această decizie arată cât de disperată este actuala clasă politică și vechiul sistem. Credem că este, din acest moment, timpul ca România să trimită la Bruxelles persoane de care să fim și mândri, nu doar acei parlamentari care ne-au făcut de rușine. Vom merge mai departe, indiferent de decizia Înaltei Curți în care avem foarte mare încredere. Indiferent de decizie vom găsi soluțiile pentru ca cetățenii să poată să-și exprime votul. Dreptul de a participa în alegeri este un drept constituțional, care nu poate fi îngrădit cu diverse pretexte formale. Veți avea ocazia să puteți vota USR și PLUS în aceste alegeri europarlamentare”, a spus Dan Barna, președinte USR, la Timișoara.

Dacian Cioloș, președintele PLUS, a declarat, la Timișoara, că reprezentanții alianței au încredere în justiție.

„Avem încredere și în justiție și în statul de drept că va respecta acel principiu democratic că orice cetățean de a alege și a fi ales, drepturi care sunt prevăzute de Constituție. Vom căuta clarificare la Înalta Curte de Casație și Justiție. Indiferent care ar fi decizia, noi o vom respecta. Vom găsi soluția, formula, pentru ca această încredere nu doar să fie menținută în continuare, dar ea să crească, pentru că România, societatea românească are nevoie exact de această mobilizare. Nu vom putea schimba lucrurile în bine singuri, ci împreună cu cei care cred în noi”, a spus Dacian Cioloș la Timișoara.

Dan Barna a declarat că USR nu va face alianță cu PNL la alegerile locale. Mai mult, Barna a spus că USR va avea candidat la Primăria Timișoara și acela „nu va fi, cu siguranță, Nicolae Robu”.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago