Judete

Zi solicitantă pentru pompieri. Opt incendii de vegetație, stinse într-o singură zi / FOTO

Zi deloc ușoară pentru pompierii arădeni din cele șapte subunități existente pe tot teritoriul județului. În 24 de ore, salvatorii au intervenit pentru stingerea a opt incendii – șapte de vegetație, iar unul dintre ele la o casă.

Tot ieri, în 27 martie, echipa pirotehnică de la ISU Arad a intervenit în localitatea Vărșand, de unde a ridicat un proiectil exploziv calibrul 120 mm. Proiectilul a fost găsit în urma unor excavații pentru extragerea de nisip și pietriș, fiind transportat la depozitul unității, unde urmează să fie distrus.

Incendiile de vegetație sunt cauzate, adeseori, de neglijența omului. La fel s-a întâmplat în localitatea Berechiu, unde încercarea de a distruge resturile vegetale curățate prin incendiere ar fi putut să aibă consecințe grave.

Focul favorizat de vânt s-a extins la o căpiță de fân care s-a aprins instantaneu. Doar intervenția pompierilor din Ineu, ajutați de SVSU Apateu, au făcut ca locuința din apropiere să nu fie distrusă de flăcări. Un incident asemănător a avut loc și în Sebiș, la un punct de colectare deșeuri. Focul nesupravegheat, favorizat de vântul care a suflet ieri cu intensitate, s-a propagat la un container metalic, prin cu hârtii și cartoane.

Pompierii avertizează

Pompierii fac din nou un apel către populație, care este îndemnată să renunțe la incendierea miriștilor și a vegetației uscate, iar incendierea resturilor vegetale să se facă doar în condiții meteorologice favorabile, focul să fie supravegheat, stins bine, persoana care supraveghează să aibă la indemână mijloace de primă intervenție, grămezile se resturi menajare să nu fie foarte mari.

 

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

30 de minute ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

39 de minute ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

O oră ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

2 ore ago

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

3 ore ago