Social

A început Timotion. Aproximativ 6.000 de alergători la start!

Evenimentul sportiv caritabil Timotion are loc astăzi, la Timișoara. Aproximativ 6.000 de alergători s-au aliniat la startul „Timotion – Timișoara se mișcă”, duminică, 14 aprilie. Înainte de startul competiției și-a făcut apariția și primarul Timișoarei Nicolae Robu, care a „demarat” la startul primei curse alături de ceilalți pasionați ai sportului.

Totuși, vremea mohorâtă i-a întors pe mulți din drumul către Piața Libertății, fiind estimat, pe parcursul săptămânii, un număr de 10.000 de persoane care ar fi trebuit să ia cu asalt centrul Timișoarei, pentru concursul de alergare. Printre concurenții care au participat la cursa de 10 kilometri s-a numărat și viceprimarul Timișoarei, Farkas Imre.

Fondurile strânse din taxa de participare și din donații sunt transferate către 20 de proiecte caritabile. Alergarea a început la ora 9.00, când s-a dat startul în Semimaratonul Profi (21 km), la 09:05 alergătorii au luat startul în Crosul Akwel (10.5 km), iar la ora 09:25 în Crosul Visma (6 km). Urmează, la ora 10:20, startul în Cursa Hamilton „Distracție pe roti” (1 km), la ora 11:30 – Start Cursa Flexik pentru familii cu copii (1 km), ora 12:30 – Start Crosul Continental (2 km), iar la ora 13:30 va avea loc festivitatea de premiere.

La ora 13.30 va avea loc un moment muzical inedit, un cor ad-hoc organizat de Asociația culturală TGP va cânta piesa Lean on me” (Bill Withers), în Piața Libertății. De altfel, pe toată durata competiției, corul i-a așteptat pe alergători în Pasajul Michelangelo, dându-le un imbold” serios alergătorilor, fiind una dintre surprizele cele mai mari pregătite de organizatori.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago