Ultima investiţie realizată de germanii de la Continental la Timişoara îi va face invidioşi pe mulţi dintre reprezentanţii pompierilor din numeroase localităţi din ţară. Compania a înființat, cu 400.000 de euro, un serviciu privat de urgență, unul de cea mai bună calitate, dotat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dar şi un tun special cu apă, de asemenea un utilaj de cel mai înalt nivel.
Important este că dotarea formaţiunii de pompieri civili localizată într-o nouă remiză la fabrica de anvelope din Timişoara va putea ajuta, la cerere, şi la eforturile depuse de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru stingerea unor incendii în afara fabricii. Sunt 400.000 de euro investiţi, atât pentru utilajele de stingere, dar şi pentru pregătirea personalului. Este vorba despre 22 de oameni, care au absolvit toate cursurile de pregătire necesare activităţii. Pe fiecare tură vor fi câte trei angajaţi pe fiecare autospecială.
Desigur, iniţiativa a fost apreciată şi de colegii militari, prezent la inaugurarea staţiei de pompieri din incinta unităţii, Codruț Brândușoiu, reprezentantul ISU Banat, a subliniat ce înseamnă o asemenea iniţiativă pentru activitatea desfăşurată în ceea ce priveşte stingerea incendiilor. „Contează enorm de mult acea primă intervenţie aici, să se desfăşoare rapid. Este altceva să intervii la un incendiu care se manifestă la un metru pătrat de suprafaţă care arde sau la doi metri pătraţi. Conform standardelor, intervenţia noastră la un incendiu are loc într-un interval de 10–15 minute de la apelul la sistemul 112, iar atunci când ajungem situaţia poate fi sub control. La cerere, conform legislaţiei, unităţile pot fi solicitate să se deplaseze şi în afara unităţii, dacă este necesar ajutorul lor”, a subliniat Codruţ Brânduşoiu.
Investiția realizată acoperă achiziția a două autospeciale de intervenție, a celorlalte echipamente necesare echipelor de intervenție, precum și amenajarea unei remize de pompieri la sediul companiei. Alături de constituirea serviciului de pompieri, a fost asigurată și o rezervă de apă care să acopere necesarul chiar și în momentele când sistemele sunt afectate de anumite calamitați sau defecțiuni tehnice (cutremur, întreruperi alimentare electrică etc). Dotarea tehnică actuală permite intervenția și la înălțimi mari, care înainte nu erau accesibile. „Noul serviciu asigură un nivel de siguranță pe întreaga noastră platformă industrială, prin îmbunătățirea timpilor de reacție și intervenție în eventualitatea unui incendiu. În plus, datorită echipei suficient de numeroase și a celor două autospeciale de intervenție, putem acționa și în restul județului, în caz de situații de urgență, la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat”, a declarat şi Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope Continental din Timișoara.
În acest moment, echipa de pompieri civili este alcătuită dintr-un cadru tehnic PSI, un șef serviciu, 10 șoferi de autospecială și 10 servanți pompieri angajați. Pentru a participa la intervenții, atât privind limitarea și stingerea incendiilor, cât și pentru deblocarea și salvarea unor persoane în cazul unei situații de urgență, au mai fost calificați ca servanți pompieri cu cumul de funcții un număr de 42 de angajați din cadrul fabrici, din ariile de producție.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara” a pus în funcțiune un RMN…
Proiectul Centurii Vest Timișoara pare din nou în impas. Societatea clujeană care a mai contestat…
USR va lupta în Parlament pentru transferul tuturor bazelor sportive deținute de ministere la administrațiile…
Preşedintele CJ Timiş, Alfred Simonis, a dat asigurări că echipa Poli Timişoara nu va dispărea,…
O campanie gratuită de colectare a deșeurilor voluminoase se va desfășura în cartiere până la…
Conform Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Libertatea în perioada 7-12 noiembrie…