Administratie

Heirupul demolării garajelor şi al realizării de noi parcări continuă în Calea Şagului şi Lipovei

Zona Soarelui din Timişoara va beneficia de două noi zone de parcare realizate acolo unde au fost puse la pământ mai multe garaje din perioada anilor trecuţi. Primarul Nicolae Robu a anunţat că, acolo unde se va putea, va încerca punerea în aplicare a dorinţei de ridicare a parcărilor supraetajate.

Parcări în Timișoara

Pentru a nu se întâmplă însă precum în Calea Martirilor, se va ţine cont şi de dorinţa cetăţenilor, mulţi dintre ei fiind destul de puţin încântaţi de o asemenea nouă construcţie în faţa blocurilor. „De când au fost construite blocurile, acum 50 de ani, când s-au construit masiv blocuri în Timișoara, putem să spunem că în cvasi-totalitatea locațiilor nu s-a făcut nicio intervenție, totul a rămas de izbeliște. Oamenii nu au unde să-și țină mașinile, le țin pe noroi, pe pământ când e uscat și nu sunt nici spații verzi și nici parcări civilizate. Vom continua această campanie de a realiza parcări în întregul oraș, iar acolo unde spațiile sunt mai largi, vom face parcări supraterane, cum am menționat și altă dată. O să luăm din start acordul locatarilor, să nu ne trezim ca și în Calea Martirilor, unde am vorbit mult despre dorința de a face o parcare dublu nivel și locatarii nu au fost de acord. I-am înțeles, că am fost personal la discuții cu ei, și până la urmă am convenit pe o anumită amenajare la sol, care pe ei îi satisface”, conform lui Robu.

Edilul şef nu înţelege de ce anumiţi oameni au cereri de restituire a terenurilor dintre blocuri, acolo oricum nu se va da aprobare de construcţie, cererile fiind considerate de Robu… o tâmpenie. De asemenea, el a mai anunţat că va continua acţiunea de construire a parcărilor şi în alte cartiere. „Am avut o discuție de dimineață cu domnul director Răvășilă și i-am cerut să intervină în Calea Lipovei și în Calea Șagului, Dâmbovița, în zonele unde mai sunt spații potrivite pentru a fi amenajate ca parcări și spații verzi. Să facă notificările de rigoare și să trecem la demolare. Sigur, în multe locuri s-au făcut notificările, mai sunt și câteva situații încurcate juridic, pentru că sunt cereri de restituire a terenurilor dintre blocuri. Vă dați seama ce tâmpenie este asta? Ce să faci cu terenul dintre blocuri? Că n-o să dăm autorizație să se construiască acolo și totuși sunt cereri de restituire, sunt procese în derulare care ne țin pe loc, ne împiedică să intervenim, să facem amenajările așa cum am vrea să le facem și cum își doresc cetățenii care locuiesc în acele blocuri”, a mai declarat Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

12 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

13 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

14 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

18 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

19 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

19 ore ago