Sport

Mare derby studenţesc de Timişoara, Ripi – Politehnica

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 16.00, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, în runda a 31-a a ligii secunde, Ripensia UVT va întâlni ASU Politehnica. Întrunirea este mai mult decât un derby al Timişoarei, căci angrenează, totodată, pe lângă cele două formaţii îndrăgite de timişoreni, şi cele mai renumite instituţii de învăţământ superior din capitala Banatului, Universitatea de Vest şi Universitatea Politehnică.

În clasament, Ripensia UVT se situează mai bine, având un avans de 4 puncte. ASU Politehnica ocupă locul al 12-lea, cu 35 de puncte obţinute în urma a 9 victorii şi 8 remize. În tur, într-un meci disputat pe data de 14 octombrie, anul trecut, Ripi a câştigat în deplasare, partida desfăşurându-se, însă, tot pe stadionul „Dan Păltinişanu”. A fost 1-0 pentru roş-galbeni. Unicul gol al întâlnirii i-a aparţinut lui Alexandru Popovici, care a înscris după o fază în care a scăpat singur cu portarul advers, în minutul 32. Cele două echipe s-au întâlnit în acest sezon şi în Cupa României, atunci Politehnica impunându-se după prelungiri cu 2-1.

Între cele două grupări există o rivalitate care a început în ediția 2014/15 a Ligii a IV-a, când ”politehniştii” au câștigat seria, rămânând memorabil acel Ripensia – Politehnica 2-6, la 7 martie 2015, cu 7.000 de spectatori pe ”Dan Păltinișanu”!

Biletele pentru partida Ripensia UVT – ASU Politehnica vor putea fi achiziţionate de la de la stadionul „Dan Păltinişanu”, din zona tribunei I, în ziua meciului, începând cu ora 13:00. Un bilet va costa 10 lei, accesul fiind permis la tribunele 0 şi I, în timp ce la lojă preţul unui bilet va fi de 30 lei. Vor beneficia de intrare liberă copiii, părintele care însoţeşte un copil cu vârsta de până la 14 ani, femeile, elevii, studenţii şi pensionarii.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago