Judete

Pași înainte pentru drumul expres Caransebeş – Reşiţa – Voiteg. Ministrul Transporturilor: „Punem acest obiectiv în linie dreaptă”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a făcut o vizită de lucru în județul Caraș-Severin, duminică, 31 martie. Ministrul și directorul general CNAIR au verificat situația mai multor obiective de infrastructură din județ. Discuțiile au vizat și stadiul demarării procedurilor referitoare la drumul expres Caransebeş – Reşiţa – Voiteg.

„Este un proiect pe care îl vom lansa la sfârşitul lunii aprilie. Este vorba de elaborarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Caransebeş – Reşiţa – Voiteg. S-a vorbit încă de acum trei săptămâni de lansarea acestui drum care era cuprins în Master-Planul general de transport ca perioadă de implementare 2020 – 2030, dar, aşa cum am făcut şi la alte proiecte de interes regional, am decis să tragem în perioada de implementare acest proiect în 2019, iar într-o lună va fi ridicată pe SICAP procedura de licitaţie pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Astfel, punem acest obiectiv în linie dreaptă, a spus ministrul Răzvan Cuc.

Din punctul de vedere al finanțării, proiectul va fi executat din fonduri europene. Ministrul Răzvan Cuc a anunțat că, în acest an, vor începe lucrările de reparaţii la DN 57 şi DN 57A, respectiv Moraviţa – Oraviţa şi Pojejena – Socol.

„Pe DN 57 este cazul să se intervină de îndată, am discutat despre soluţiile pentru DN 57 Oraviţa – Moraviţa, şi vreau să vă spun că în acest an avem un buget destul de generos, iar în afară de contractele subsecvente pe care le avem pentru aşternerea de covoare asfaltice conducerile CNAIR şi DRDP Timişoara vor trebui să lucreze şi în regie proprie, deoarece au achiziţionat utilaje. Au staţii şi tot ceea ce le trebuie ca să lucreze. Avem promisiunea domnului Cristian Ispravnic, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, că se apucă, de acum într-o lună, de intervenţia, în regie proprie, la DN 57. Vom începe din Oraviţa (…) Bani sunt, totul este să permită şi vremea. În general, lucrările la obiective de investiţii la infrastructura rutieră sunt anuale, dar vreau să văd cum lucrează DRDP-urile în regie proprie, sunt convins că va fi un examen şi un test important pentru domnul director, a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Celălalt obiectiv anunțat de către Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc este drumul între Pojejena şi Socol, unde există un program de întreţinere, respectiv aşternere de covoare asfaltice, pe o porţiune de 21 km, contractul fiind deja încheiat.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago