Administratie

Radu Țoancă rămâne șef la SCM pentru binele clubului sportiv al Primăriei Timișoara

Decizia şefului SCM Timişoara, clubul de sport al primăriei, de a (re)intra în politică a fost o surpriză pentru primarul Nicolae Robu. Dar nu una atât de mare încât să îl demită. El va rămâne pe post până la definitivarea anului sportiv, pentru binele clubului, insistă edilul-şef.

Nicolae Robu și Radu Țoancă

Fost consilier local din partea PSD, Radu Ţoancă a produs o supriză în momentul în care a renunţat la post şi a devenit şef la SCM Timişoara. La fel de mare a fost surpriza şi când acelaşi Radu Ţoancă a decis să se mute înapoi în cariera politică, tot la vechiul partid. Decizia l-a luat prin surprindere pe fostul său „patron”, primarul Nicolae Robu, dar, spune acesta, e decizia celui vizat, fără a-i cere amănunte legate de motive: „A fost o surpriză, a anunţat că nu mai doreşte, dar nu l-am întrebat de ce atunci. Nu am întrebat de ce a luat această hotărâre. E viaţa lui şi dreptul lui de a alege”.

Cum e greu de înţeles pentru mulţi cum un PSD-ist conduce una dintre cele mai importante structuri ale primăriei liberale, Robu spune că, în final, Radu Ţoancă se va retrage de pe post. Dar, momentan, rămâne pe post pentru binele clubului.

„Domnul Ţoancă a anunţat public că reia activitatea politică. O să se retragă, m-a informat asupra intenţiilor sale. O să rămână pe post, până la încheierea competiţiilor sportive”, a mai declarat primarul.

Cum au existat deja speculaţii că situaţia creată la SCM ar fi, de fapt un „pui” de alianţă între PNL şi PSD, Robu a negat total aceasta şi a insistat că, de fapt, alianţa semnată în urmă cu câţiva ani între cele două formaţiuni politice, cea care l-a propulsat pe scaunul de primar, a fost o greşeală. „Nu vreau să folosesc cuvinte dure. Cine îşi mai poate închipui că după cum merg lucriurle acum, cele două partide se vor mai alia. Noi trebuie să colaborăm pentru interesul public. Politizarea a tot ce facem e nocivă. E nociv ca un partid la putere să boicoteze ceva ce e în interesul public. Eu am promovat cu colegii PNL-işti o altă abordare a proiectelor. Mi-aş fi dorit ca şi în Consiliul Local Timişoara consilierii PSD să susţină proiectele lansate de liberali. Dacă PMP ar fi acceptat să colaboreze cu PNL pentru Consiliul Judeţean am fi avut o majoritate de dreapta, cu preşedinte dat de PNL sau chiar de PMP, am propus inclusiv aceasta, am fost atât de concesiv. Dacă preşedintele este dat de PSD, noi care facem opoziţie nu înseamnă că boicotăm proiectele bune pentru judeţ. Disfuncţionalitatea din CJT cu evenimentul de la Cioca, nu s-a votat pentru din cauza unor neînţelegeri. Dar această susţinere sta nu înseamnă că facem alianţă PSD-PNL. A fost o greşeală acea alianţă (n.r. Uniunea Social – Liberală – USL), mi-o asum. Ei nu s-au dovedit un partener loial, faţă de cetăţeni şi faţă de noi. Prima dată pe la spate după aia pe faţă, încălcau tot ce hotărâsem. A fost o experienţă negativă, am învăţat din ea”, a încheiat Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

11 minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

26 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

51 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago