Administratie

Reabilitarea turnului de apă al Timişoarei, tot fără proiectant. Consiliul Local schimbă premiile acordate la concurs

Confruntată cu lipsa de oferte pentru găsirea unei soluţii pentru reabilitarea şi transformarea Turnului de Apă de pe strada Gheorghe Bariţiu, Consiliul Local Timişoara a găsit o metodă prin care se speră că va atrage ofertanţi: mărirea sumei acordate pentru câştigător. Până la data limită precedentă nu fusese depusă nicio ofertă de proiect.

Turnul de apă din Timișoara

La proxima şedinţă de consiliu local, aleşii Timişoarei au aprobat un proiect de hotărâre prin care a fost decisă modificarea premiului acordat pentru câştigătorul concursului de soluţii pentru refuncţionalizarea fostului Turn de Apă al oraşului, situat pe strada Gheorghe Bariţiu. Din păcate, acest câştigător nu există, nici măcar o ofertă nu a fost depusă la concursul organizat de primărie, până la data limită de depunere a acestora.

„Unul din obiectivele de investiții propuse de municipalitate privind modernizarea infrastructurii și punerii în valoare a patrimoniului municipiului Timișoara este reabilitarea și refuncționalizarea Turnului de Apă, situat în Timişoara, str. Gh. Bariţiu nr. 3. Pentru găsirea celei mai bune soluții pentru punerea în valoare a acestui obiectiv de o importanță istorică deosebită pentru Municipiul Timișoara, s-a optat ca atribuirea contractului de servicii de proiectare să se realizeze în urma organizării unui concurs de soluții, conform prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice si a HG nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016”, se spune în proiectul de hotărâre.

Din păcate, nimeni nu s-a arătat interesat de acest proiect, iar consilierii locali au încercat un artificiu prin care se doreşte sporirea atractivităţii concursului: premiul pentrul câştigător a fost majorat, aceasta la pachet cu scăderea celor acordate pentru locurile 2 şi 3. Iniţial, premiul I – acordat pentru contractul de servicii de întocmire a documentației tehnico-economice (DALI+PT) precum și asistenţa tehnică de specialitate din partea proiectantului pe perioada implementării proiectului, era în valoare de 112.000 lei, fără TVA – premiul II – 23.350 lei, iar premiul III – 14.010 lei.

„Întrucât, la data limită mai sus menționată, respectiv 21.03.2019 – ora 10.00, nu a fost înregistrată nicio ofertă din partea potențialilor concurenți, apreciem faptul că se impune reluarea procedurii de lansare a concursului de soluții, cu o valoare a premiului aferent locului I suplimentată (prin redistribuirea cuantumului premiilor), suficient de atractivă pentru concurenți. Având în vedere cele mai sus menționate, propunem modificarea cuantumul premiilor care urmează a fi acordate în urma organizării concursului de soluții cu tema ,,Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin. str. Gh. Barițiu”, se mai arată în hotărârea adoptată de consilieri.

Astfel, pentru premiul I suma a fost majorată la 134.360 lei, fără TVA, în timp ce pentru premiul II suma acordată a fost micşorată la 10.000 lei, iar la premiul III s-a ajuns la 5.000 lei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago