Sănătate

Spitalul Judeţean Arad primeşte 16 milioane de lei, fonduri nerambursabile, pentru dezvoltarea ambulatoriului şi a unităţii de urgenţe

Spitalul Clinic de Urgenţă din Arad va beneficia de câteva milioane de euro, prin Programul Operaţional Regional, pentru dezvoltarea Unităţii de Primire a Urgenţelor, dar şi pentru dotarea cu aparatură a ambulatoriului de specialitate. De asemenea, oraşul Sântana beneficiază de sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii cicliste.

Spitalul Clinic de Urgenta Arad

ADR Vest a semnat luni, la Arad, trei noi contracte de finanţare prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, în valoare totală de peste 5 milioane de euro. Beneficiari sunt Consiliul Județean Arad și Primăria Orașului Sântana.  

În ceea ce priveşte CJ Arad, proiectele semnate se referă la dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, respectiv extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul aceluiași spital.

Ambulatoriul spitalului de pe strada Andrenyi Karoly nr. 2-4 va fi dotat cu un aparat de radiodiagnostic cu post de grafie și scopie, un computer tomograf, un aparat radiologic DEXA, un angiograf pentru artere periferice, un ecograf, un turn de videoendoscopie și o mașină pentru spălarea și dezinfectarea endoscoapelor. Valoarea totală a proiectului este de 10,475 milioane de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 10, 266 milioane lei, iar perioada de implementare este de 16 luni, am aflat de la ADR Vest.

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul aceluiaşi spital va fi extinsă cu un nou corp de clădire, cu o suprafaţă de 501 mp (parter cu demisol partial), construcție care va fi legată funcțional de clădirea actuală a UPU. Aici, pacienții vor avea acces la  tomografie computerizată, vor exista o cameră destinată investigaţiilor cu ecograf, sală aşteptare, grupuri sanitare etc. Este prevăzută totodată dotarea UPU cu computer tomograf, aparat de radiologie și ecograf. Valoarea totală a investiției este de 6,770 milioane de lei, iar suma nerambursabilă este de 6,635 milioane de lei. Proiectul trebuie implementat în decurs de 30 de luni.

Cel de-al treilea proiect are ca beneficiar Primăria Sântana și vizează amenajarea de piste pentru biciclete în acest oraș. În cadrul acordului de finanţare vor fi realizate patru tronsoane de piste velo, cu o lungime totală de 7,478 km. Este prevăzută, de asemenea, implementarea unui sistem public de închiriere a bicicletelor – bike sharing, format din 90 de biciclete, 8 posturi, dar şi unități de comunicare și software. Valoarea totală a investiției este de 7,582 milioane de lei, din care finanțare nerambursabilă – 7,431 milioane de lei, perioada de implementare a proiectului fiind de 21 de luni.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

CJ Timiș și Spitalul Județean Timișoara solicită 200 de milioane de euro pentru o nouă clădire în cadrul unității medicale

Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…

2 ore ago

Alfred Simonis anunță discuții cu Dominic Fritz pe tema impozitelor locale. Solicitarea: reducerea treptată a impozitării, an de an

La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…

5 ore ago

Primăria Timișoara scanează din aer, cu inteligența artificială, cimitirele din Timișoara

Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…

6 ore ago

Carla’s Dreams va fi vedeta principală a spectacolului de Revelion la Timișoara în acest an

Carla’s Dreams va fi formația care le va cânta timișorenilor din Piața Operei la ora…

8 ore ago

Cât ne-au costat sclifoselile şi onoarea nereperată ale lui Marcel Ciolacu

Joi, Marcel Ciolacu s-a trezit asudat şi cu faţa la cearşaf. Probabil a visat peste…

8 ore ago