Politica

Scandal imens în jurul mash-ului anti-PSD. Nicu Fălcoi acuză presiuni politice, PSD se autovictimizează

Senatorul USR Nicu Fălcoi consideră abuzivă măsura luată de Primăria Timişoara, în cazul mash-ului anti-PSD, instalat pe un bloc timişorean. El spune că poliţia locală şi un angajat care s-a prezentat ca fiind de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au făcut puternice presiuni asupra locatarilor din acel bloc şi asupra asociaţiei de proprietari. În schimb, PSD se autovictimizează şi cere primăriei îndepărtarea urgentă a mash-ului.

Banner PSD te vrea sărac

Presiuni, ameninţări, solicitări de tot felul de documente, acestea sunt modalităţile prin care autorităţile vor eliminarea celebrului mash prin care Nicu Fălcoi a prezentat un mesaj politic: „PSD te vrea sărac!”.

„Am ţinut să dau acest mesaj, acesta este purul adevăr. E ceea ce fac ei de 30 de ani, au încercat să menţină în dependenţă mase mari de populaţie. E un mesaj cinstit, care nu face altceva decât să spună adevărul. Aşa sunt cei de la PSD, se supără ca şi cum le-ai pune o oglindă în faţă”, a declarat Fălcoi.

Conform politicianului, asupra locatarilor din blocul unde a fost instalat acel mash au fost supuşi la tot felul de presiuni.

„După ce a fost pus mash-ul au început să se facă presiuni, e un blat total în primărie (n.r. PSD – conducere primărie). Au fost presiuni asupra locatarilor din bloc, din partea poliţiei locale. A venit un personaj de la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi a cerut asociaţiei să aducă documente de reparaţii din toată istoria blocului”, acuză Fălcoi.

Senatorul care a iniţiat acest protest a anunţat că a fost contactat de firma de publicitate care s-a ocupat de acest proiect, că acea comisie care se ocupă de proiectele pentru publicitate stradală a refuzat să dea aprobare pentru proiect. Conform lui Fălcoi, mesajul proiectului nu avea nimic negativ, el considerând că mesajul era unul decent, corect, responsabil. „Vi se pare că proiectul atentează la identitatea politică?”, a spus Fălcoi. Întrebat despre eventualele autorizaţii, Nicu Fălcoi spune că aceste probleme nu sunt apanajul solicitantului, ci a firmei de publicitate, aceasta s-a ocupat de latura administrativă a proiectului.

Şi liderii PSD Timiş se declară nemulţumiţi în acest scandal. Ei spun că Prefectura Timiş a constatat ilegalitatea și a transmis în mod oficial Primăriei să procedeze la ridicarea acestui mash, dar nu s-a întâmplat nimic.

„Din păcate, asistăm la un abuz de putere din partea Primăriei Timișoara, care nu catadicsește să facă dreptate, convenindu-i să tragă cât mai mult de timp în ceea ce privește înlăturarea mash-ului montat ilegal. Fac un apel public și ferm, pe această cale, către Poliția Locală Timișoara, prin care solicit respectarea legii și înlăturarea de urgență a materialului publicitar ce conține mesaj denigrator la adresa PSD”, a declarat președintele PSD Timiș, Călin Dobra.

Pe tema acestui mash, primarul Nicolae Robu spune că nici măcar nu a fost interesat de subiect şi că acuzele de blat cu PSD sunt o pură prostie: „Astea sunt basme promovate de cei ce au pus banner-ul. Sunt specialişti la basme, la altele nu sunt pricepuţi, nu au dovedit că pot face şi altceva. Cum poate face poliţia locală presiuni? Cine poate fi atât de prost încât să suţină că facem blat cu PSD, trebuie să fie de o prostie crasă! Nu mă preocupă ce fac ei, nu ştiu care e situaţia. Cum poţi spune că vrei legalitate, dar tu te pui în afara legii?”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago