Administratie

Secţia de Urgenţe a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” primeşte aparatură şi mobilier medical de şapte milioane de lei

Aparatură medicală şi mobilier de specialitate în valoare de aproape şapte milioane de lei vor ajunge la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara. Finanțarea este asigurată prin intermediul Programului Operaţional Regional. De asemenea, două blocuri din Timişoara vor beneficia de reabilitare termică, tot prin intermediul POR.

Spitalul Clinic pentru Copii Louis Țurcanu

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Primăria Municipiului Timișoara au semnat două noi contracte de finanțare în cadrul Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

Cea mai importantă dintre finanţări are în vedere dotarea urgenţelor de la Spitalul de Copii Timişoara. În cadrul acesteia va fi achiziționată aparatură medicală adaptată cerințelor de astăzi din domeniul medical. Sunt vizate un videolaringoscop – sistem complet, pentru intubații dificile, o măsuță de resuscitare pentru nou-născuți, un ventilator neonatal, un RMN, un aparat mobil de radiologie, un pulsoximetru, analizoare markeri inflamatori, biochimie și sediment urinar, un monitor portabil de respirație, un cărucior și o măsuță mobilă pentru medicamente. În total, vor fi achiziționate 12 echipamente moderne pentru îmbunătăţirea calității serviciilor spitalicești de urgență la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Valoarea totală a investiției este de 6,8 milioane de lei, din care finanțare nerambursabilă 6,6 milioane de lei. Perioada de implementare este de 15 luni.

Cel de-al doilea proiect semnat vizează îmbunătățirea eficienței energetice în sectorul rezidențial prin reabilitarea termică a unor noi blocuri de locuințe din municipiul Timișoara. Este vorba de două imobile – str. Gheorghe Lazăr nr. 36 (S+P+10E) și Intrarea Iulia Simu nr. 12, bl. 8C (S+P+4E), care totalizează un număr de 159 de apartamente. Sunt prevăzute mai multe tipuri de intervenții: izolarea termică a pereților exteriori, a planșeelor peste subsol și peste ultimul nivel, închiderea balcoanelor și înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, lucrări de reparații, finisaje etc. Investițiile vor conduce la diminuarea consumului de energie pentru încălzirea apartamentelor, reducerea emisiilor de CO2 și, bineînțeles, îmbunătățirea aspectului urbanistic. Valoarea totală a proiectului este de 2,9 milioane de lei, din care finanțare nerambursabilă – 1,7 milioane de lei. Durata de implementare este de 20 de luni.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Simonis și Fritz au ajuns la un consens. PNL pare să fi fost de acord

Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…

5 ore ago

CSM Lugoj a terminat anul 2024 în forţă, cu o victorie categorică

Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…

6 ore ago

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

7 ore ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

10 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

10 ore ago