Politica

Băsescu vrea să-şi ducă la îndeplinire mandatul de europarlamentar, dacă îl va primi de la cetăţeni

Dacă voi primi voturile necesare voi merge la Bruxelles, a spus Traian Băsescu, sâmbătă, la Timişoara. El a lansat pe plan local lista candidaţilor la europarlamentare din partea PMP, spunând că speră la un scor de 7 procente la aceste alegeri.

Traian Băsescu

Cap de listă pentru alegerile europarlamentare din partea PMP, Traian Băsescu e hotărât să plece la Bruxelles, dacă formaţiunea politică pe care a creat-o şi pe care o reprezintă va atrage voturile românilor. Fostul şef al statului a insista că el cunoaşte foarte bine problematica europeană, iar un asemenea post i s-ar potrivi de minune.

„Da, sigur că voi folosi mandatul de europarlamentar. Voi pleca la Bruxelles. Eu sunt un politician care ştie ce vrea. În plus, cunosc foarte bine problematica europeană. Am fost zece ani membru în Consiliul European. Sper ca PMP să obţină cel puţin şapte la sută din voturi”, a declarat Băsescu. El a anunţat că se bazează pe o prezenţă de aproximativ 35% din total votanţi, ceea ce ar putea fi o problemă, dacă ne gândim că va fi organizat şi un referendum, iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, şi care, astfel, va fi invalidat.

Băsescu a condamnat ceea ce a numit „demagogia întoarcerii acasă a românilor”, adică retorica partidelor aflate la putere, care declară că doresc atragă acasă românii aflaţi în diaspora, dar că aceasta nu se poate doar cu măriri de salarii.

„Dedi (n.r. Liviu Dragnea), obişnuit cu cumpărăturile, crede că prin creşterea salariilor aduce românii acasă. Este greşit, românii nu se vor întoarce numai pentru creşterea salariilor. PSD şi ALDE trebuie sî înţeleagă ce îi va aduce pe aceştia acasă, nu salariile ci calitatea vieţii. Coaliţia de guvernare a realizat aici cele mai mari eşecuri. Şi trebuie spus că ei nu se află la guvernare de doi ani, ci din 2012, mai precis când la-m desemnat pe Ponta premier. Ce nu înţeleg ei este denumirea de calitate a vieţii. Românii vor veni înapoi când vor avea spitalele promise, finanţate de UE, dar care nu au proiecte făcute, când vor avea autostrăzi, când vor putea lucra pământul cu irigaţiile promise de aceste partide în campanie, când vor avea şcolile promise şi nefăcute. E important pentru părinţi să îşi dea copii la o şcoală bună. Au nevoie de un spital în care să nu intre cu o boală şi să iasă cu zece. Asta nu înţelege alianţa, care are şansa să guverneze într-o perioadă de creştere economică”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă, la Timişoara.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

11 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

13 ore ago