Cultura

Bienala Art Encounters Timişoara a primit Înaltul Patronaj al Președintelui României

Una dintre cele mai de succes acţiuni culturale din Timişoara ultimilor ani, Bienala Art Encouters, a primit, luni, Înaltul Patronaj al Președintelui României pentru ediţia 2019. Acordarea recunoaşterii a fost anunţată, la Primăria Timişoara, de către Sergiu Nistor, consilier prezidențial la Departamentul Cultură, Culte şi Centenar.

Bienala Art Encounters a primit Înaltul Patronaj

Pentru a treia oară prezentă în viaţa culturală a capitalei Banatului acţiunea va face parte dintr-o serie de evenimente de importanță culturală majoră din România, precum Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu sau Astra Film Festival, evenimente care s-au desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui Românei.

„Bienala prilejuiește o experiență educațională, o experiență a dialogului, a creativității și acestea sunt o doar o parte dintre motivele pentru care Președintele a hotărât, pentru a doua oară, acordarea Înaltului său Patronaj Bienalei Art Encounters.” a subliniat Sergiu Nistor, consilier prezidențial la Departamentul Cultură, Culte şi Centenar. Obţinerea Patronajului Preşedintelui Românii va acorda greutate evenimentului timişorean, dar şi recunoasterea acestuia. „Pentru a doua oară consecutiv, Bienala Art Encounters se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, fiind recunoscută astfel ca un eveniment ambițios și important pentru scena culturală din România. Acest lucru este semnificativ nu doar prin privilegiul de a ne alătura unor inițiative pentru care avem un mare respect, ci și prin mesajul public pe care îl formulează, confirmând rolul artei contemporane, alături de teatru, muzică și literatură, în procesul cunoașterii și al reflecției critice despre lumea actuală”, a transmis Diana Marincu, directorul artistic al Fundației Art Encounters.

Ovidiu Şandor, președintele Fundației Art Encounters, s-a declarat încântat de primirea acestei distincţii: „E important pentru arta contemporană românească să primească această recunoaștere din partea Președintelui României și ne bucurăm că Bienala Art Encounters este unul dintre evenimentele care beneficiază de acest titlu”.

Curatoarele Maria Lind și Anca Rujoiu vor asocia lucrări noi și practici artistice cu situații, locuri și subiecte, alăturate unor lucrări existente, toate acestea ancorate în peisajul și istoria orașului Timișoara. Mai multe parteneriate și alte forme de colaborare vor contribui la realizarea Bienalei Art Encounters din 2019, demarată deja în luna ianuarie, Deschiderea oficială a Bienalei va avea loc în 20 septembrie 2019.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago