Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în calitate de partener național al Programului Climate KIC, cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa, va găzdui workshopul introductiv al Sub-programului “Pioneers into Practice”. Acţiunea va avea loc în perioada 13 – 15 mai 2019
„Pioneers into Practice” este un program educațional care are inclusă o componentă de mobilitate care oferă experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, printr-o combinație de învățare bazată pe practică și ateliere de lucru. Astfel, „pionierii”, care sunt experți în diferite domenii folosite în proiectul Climate KIC – sustenabilitate, durabilitate, eficiență energetică, smart cities, smart transitions, system innovation etc., vor ieși din zona lor de comfort și vor lucra pentru o perioadă cuprinsă între 4 – 6 săptămâni într-o organizație gazdă. Acestea pot fi ONG, întreprinderi mici şi mijlocii, societăţi multinaționale, universitate, institut de cercetare, care activează în Germania, Italia, Ungaria, Portugalia, Malta, Cipru, Slovenia, Spania, Bulgaria, Serbia, Marea Britanie, Irlanda, Polonia, Finlanda, Estonia, Letonia, Slovacia, Cehia, Croația. Legătura între pionier și organizația gazdă se realizează în funcție de preferințele „pionierului” și de acceptul gazdei, iar perioada de mobilitate este septembrie-octombrie 2019.
Înainte de această componentă, sub-programul PiP începe cu o sesiune de „online learning” în care „pionierii” sunt initiați în „System Thinking”, „Transition Theory” și în alte instrumente vizuale pentru a aplica practic aceste concepte. „Pionierii” lucrează în echipe la un proiect de grup care are ca temă o provocare locală: poluarea, colectarea selectivă a deșeurilor, transportul urban, risipa de hrană, altele.
La eveniment, participă 13 „pionieri” din toate zonele țării, experți în diverse domenii – parcuri naturale, managementul apei, biotehnologii, arhitecți, avocați, experți din cadrul primăriilor, specialiști din ONG-uri. Cu ajutorul exemplelor, a metodelor „Lego Serious Play” și a unor tehnici vizuale, aceștia își vor sedimenta conceptele de „System Innovation” descoperite în modulul de e-learning parcurs. Modulul este disponibil gratuit aici.
În cursul anului 2018, „pionierii” au participat la 2 workshop-uri organizate la sediul CCIAT (16-18 mai, 13-14 noiembrie); 1 worshop internațional la Edinburgh (31 octombrie); întâlnirea partenerilor, la Lisabona (12-13 decembrie) și la ceremonia de acordare a certificatelor de participare, la CCIAT, în 17 decembrie.
Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…
Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…
Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…